Atragi mereu același tip de bărbați? Vezi cum poți scăpa de acest lucru…

Ai observat probabil că fiecare bărbat după care plânge sufletul tău, seamănă la exterior şi la interior unul cu celălalt? Chiar şi țigări de aceeași marcă fumează. Toate bune, doar că nimic în afară de dezamăgire şi durere nu-ţi aduc.

Acum, când ai problemă, este la modă să dai vina pe karma, însă, de fapt, problema este în minte, în rolul comportamentului şi obiceiurilor învățate de la părinți.

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi  – problema vine din copilărie. Primii noștri profesori sunt părintii. Pe ei îi urmăm și îi repetăm. Cum o tratează tata pe mama, sau mama pe tata, cum reacționează societatea la ei, cum reacționează ei la ea.

În conștiința noastră se întipăresc imaginile şi schemele, pe care le aplicăm de îndată ce creștem. În esență, începem să trăim o viaţă străină. Însă tu – eşti tu. Trebuie să înțelegi că tu eşti mai mult decât strămoșii tăi. De aceea, caracteristicile tale – sunt doar stereotipuri lipite, în care la început crezi, deci le înrădăcinezi, te adaptezi şi te comporți în modul respectiv.

Nefericirea se întâmplă exact în momentul coliziunii imaginii pe care ai luat-o de la ei,  cu tine – cea reală. Vestea bună este că obiceiurile şi modelele de comportament pot fi înlocuite cu alte obiceiuri şi modele de comportament.

Cum să faci acest lucru?

Ia o foaie curată şi încearcă să descrii detaliat ultimii 5 bărbați din viaţa ta. Doar descrie-i. Cu cât sunt mai detaliate imaginile, cu atât mai calitativă va fi conștientizarea. Uită-te la aspect și interese, la cum se comportă față de tine și față de ceilalți, la frici și slăbiciuni, la obiceiuri, la cuvintele pe care le folosesc. Evidențiază tot ce-ţi plăcea şi te atrăgea la ei. Este foarte important – portretul lor trebuie să fie format nu numai din ei, ci și din senzațiile pe care le-ai experimentat lângă ei.

După ce ai alcătuit portretele, evidențiază cele mai importante caracteristici (atât externe, cât și interne). Apoi desenează portretele părinților. Nu-ți fie frică să găsești defecte în personalitățile lor. Este timpul să distrugi autoritatea lor absolută și să înțelegi că nu sunt ideali. Gândește-te bine la complexe şi manipulări. Înțelege ce prezintă cu adevărat părinții tăi. La un moment dat, vei simți chiar resentimente, îți vei da seama de slăbiciunile lor, însă trebuie să treci prin asta.

Când toate portretele sunt alcătuite, vei începe să vezi jocurile minții. De exemplu, cum te “agăți” de fiecare bărbat care îţi amintește de tata. Cum se trezește în tine mama, când te cerți cu partenerul. Când vei descoperi toate obiceiurile străine, pune-ţi o întrebare simplă: îţi place într-adevăr acest lucru? În interior cu siguranță cineva îţi va şopti: “Poate aşa trebuie să fie? Poate lumea e construită astfel? Nu, astfel e construită o lume străină şi dacă ea te face să plângi, e timpul să o schimbi.

De îndată ce vei realiza pe cine ai atras în toți acești ani, magnetul interior singur va începe să-şi schimbe polaritatea. Când creierul tău va determina locul unde este ascunsă capcana, el, ca apărător principal, va începe să o ocolească. Întâlnind un nou bărbat, vei vedea caracteristici inacceptabile pentru tine și în mod automat, la nivel subconștient, vei începe să-l îndepărtezi.

În caz că eşti un romantic incurabil şi schema de mai sus ţi se pare falsă, e timpul să începi să te asculți pe tine. Nu pe mama sau tata, ci pe tine.Ce-ţi dorești? Pizza sau paste? Să mergi în club sau să stai acasă şi să citești o carte? Lenjerie de pat albă sau roşie? Dezvoltă-ţi dorințele cu decizii simple şi neapărat vei ajunge la esență.

Sursa