Dezvoltă-ţi aceste 3 abilitați, care te vor ajuta să rămâi calm, indiferent de situaţie

Cum s-a întâmplat că omenirea mereu suferă? De ce, în ciuda tuturor realizărilor științei și culturii, oamenii continuă să lupte, să fie triști, furioși și chinuiți? Unul dintre motive – este relația omului cu propriile experiențe. Noi înşine, permitem ca gândurile să ne umple spațiul intern, până când scapă de sub control și încep să ne controleze comportamentul.

Unul dintre cele mai vechi și în același timp actuale moduri de a scăpa de suferința interioară, este meditația și dezvoltarea conștientizării. Scopul acestor practici dovedite de mii de ani, este de a elimina suferințele inutile, dezvoltând înțelegerea naturii conștiinței și a lumii materiale. Omul care practică conștientizarea lucrează activ cu diferite stări de conștiință pentru a rămâne pașnic, indiferent ce se întâmplă.

Pentru aceasta, este necesar să dezvoltăm trei abilitați principale:

1. Conștientizarea. Doar conștientizând ce se întâmplă în interiorul și în jurul nostru, putem începe separarea de gândurile ce ne absorb și emoțiile complexe.

2. Atenția. În loc să controlăm sau să suprimăm emoțiile, putem redirecționa atenția, iar acesta ne va ajuta să reglementăm felul în care ne simțim.

3. Amintirea. Este important să-ţi amintești că poţi fi conștient și să-ţi direcționezi atenția, iar în acest proces, intenția are cea mare importanță. În fiecare moment îţi poți aminti: “Nu uita – fii conștient”.

Această practică se face în tăcere, cu ochii închiși și spatele drept, întâlnindu-te cu senzațiile fizice, emoțiile și gândurile tale.

Atunci când omul începe meditația, admite – poate pentru prima dată în viață, că s-a scufundat într-un flux continuu de gânduri, care se nasc fără voia lui, unul după altul, schimbându-se cu viteza luminii.

Sursa