De ce femeia modernă nu vrea să se căsătorească. Iată câteva argumente…

Se pare că multe femei nu ar putea refuza o cerere în căsătorie. Pentru că este singurul lucru de care au nevoie în viață. Ele se pregătesc pentru asta încă din copilărie şi îşi invidiază prietenele atunci când li se întâmplă.

Cel puțin aşa afirmă mamele, bunicile şi majoritatea bărbaților din jurul nostru. Şi dacă la primele sună ca o regulă socială, atunci la cei din urmă sună pe un ton de condamnare: Toate aveți nevoie de un singur lucru! Să vă căsătoriți!”

Desigur, 100 de ani în urmă acesta era aproape adevărat. Chiar şi atunci nu era valabil pentru toate femeile, excepții existau în orice epocă. Însă pentru majoritatea, căsătoria era unica “alegere corectă” în viaţă.

Aici şi acum, pot doar să zâmbesc la astfel de insinuări. Suntem în secolul 21…

În fraza “Toate aveți nevoie de un singur lucru – să vă căsătoriți”  fiecare cuvânt este neadevărat.

Nu, nu toate femeile au nevoie să se căsătorească. Chiar şi pentru acele femei pentru care acest aspect este important, cu siguranță îşi doresc ceva mai mult decât căsătoria. Carieră, realizare de sine, creativitate, hobby-uri. Călătorii, prieteni, pisica preferată. În cadrul realităților actuale, doar cu căsătoria nu te mulțumești. Dimpotrivă: ea poate provoca foame. Foamea pentru o viață obișnuită, un cerc de comunicare, liniște. Iar căsătoria poate aduce oboseală, nesiguranță și frică.

Căsătoria în zilele noastre este mai degrabă un pas înapoi, decât înainte. Tot mai multe femei înțeleg acest lucru şi refuză să se căsătorească, pentru că au anumite temeri. Câte căsătorii se termină cu divorţ? Poate ar fi mai bine să te uiţi la o poveste romantică cu un anumit bărbat, un pic mai mult și puțin mai atent, fără a o transforma într-un act juridic?

Esența acestei temeri este că de cele mai multe ori ne căsătorim cu unii bărbați, însă trăim cu bărbați complet diferiți. Pentru că mulți dintre ei, până când nu au obținut puterea deplină asupra femei, se comportă ca niște oamenii normali. De îndată ce au pus inelul pe degetul fetei, se transformă în nişte străini, care îi interzic femeii să-şi trăiască propria viaţă.

În al doilea rând, ţi-e teamă că veți înțelege diferit căsătoria. Pentru femeia modernă căsătoria este un parteneriat, un mod de a ușura viaţa ambilor parteneri, atât pe plan financiar cât şi casnic.

Însă bărbatul, care este în ceața roz a patriarhatului se vede capul familiei, iar pe soția sa – o servitoare afectuoasă şi sexy, bucătăreasă, spălătoreasă, psihologul casei, sursa de inspirație a tuturor realizărilor. Obligațiunile casnice toate sunt doar ale ei.

Până la căsătorie bărbatul poate pretinde că nu va fi aşa şi va fi de acord cu toate schemele propuse de femeie. Însă în secret, cei mai mulți bărbați visează ca după căsătorie femeia să-şi amintească înțelepciunea strămoșilor şi să se grăbească să-i coacă plăcinte, fără să-şi vie în fire şi fără să-şi scoată costumul de asistentă medicală perversă. Pe lângă toate astea, să nu uite să aducă în casă jumătate din buget. Astfel multe femei sunt nevoite să se implice și viața lor, odată cu apariția soțului, nu devine mai ușoară, ci mai complicată. În timp ce la el, totul decurge conform planului.

Apropo, încă un detaliu interesant. Nu contează a cui este casa – al soțului, soției sau e comună. Într-un oarecare mod magic, aproape fiecare bărbat crede că locuința este a lui. De asemenea, sunt atavismele patriarhatului, în care femeile foarte rar puteau dispune de proprietate. Și asta duce la următoarea frică.

Nu mai puţin înfricoșător este să ajungi dependentă financiar de soţ, iar acest lucru e foarte simplu, dacă planificați copii, de exemplu. Apariția copiilor 100% aruncă femeile noastre la nivelul de servitoare neplătită, pe lângă toate leneșă, care-şi îndeplinește prost obligațiunile. Cu ea poţi fi nepoliticos, poţi să nu ții cont de dorințele și interesele ei. De îndată ce femeia şi copilul ajung sub umbrela financiară a bărbatului, el se comportă de parcă i-a cumpărat pe ambii.

Despre temerile de a te pierde pe tine, voi menționa doar ocazional. Nu fiecare femeie este preocupată de acest lucru, pentru că multe încă nu s-au regăsit pe sine. Însă există şi femei care se tem că după nuntă vor fi nu cineva, ci soţia cuiva.

Bineînțeles, în ciuda acestor şi altor riscuri, noi femeile încă ne căsătorim. Cuiva îi place ceremonia și rochia de mireasa, cuiva i s-a insuflat că fără stampilă în pașaport eşti o persoană inferioară, iar în multe cazuri este o necesitate juridică. Unii cred că o căsătorie legală va face relația mai bună. De cele mai multe ori motivele căsătoriei sunt sentimentele romantice. Fata se îndrăgostește, uită de temerile sale sau consideră că acest bărbat este diferit. Şi nimic nu o poate opri.

Însă să crezi, că femeile în zilele noastre “au nevoie” de căsătorie, pot doar cei care sunt departe de a înțelege interesele reale ale femeilor reale.

Sursa