Trăiește şi tratează viaţa simplu! Nu-ţi căuta singur pentru ce să mai suferi!

În diferite situații ale vieții, întotdeauna alegeam ceea ce la început, în proces şi la sfârșit – neapărat presupunea suferință. Credeam că asta e viaţa. Sincer, aşa credeam.

Nu mi-a trecut niciodată prin minte că există oameni care trăiesc fără suferință. Toată viaţa. Trăiesc pentru sine, beau bere, nu se îndoiesc, nu se grăbesc, nu se agită, nu prevăd catastrofe mondiale sau dezastre.

Eu însă sufeream, profund şi detaliat. Mă scufundam şi uitam ce e acolo, la suprafață. Acum, când văd exact că viaţa e viaţă, iar anxietatea și confuzia – este proprietatea psihicului – deja am 43 de ani şi fire de păr gri pe tâmple. E târziu. Însă încerc să aleg ceva mai simplu. Şi în același mod să tratez totul. Trebuie să te antrenezi, însă există rezultate.

Adevărul e că obișnuința nu dispare atât de simplu. În schimb acoperă cu mucegai toate momentele frumoase, toate cinele romantice şi apusurile înflăcărate – pentru că tu nu trăiești, ci cauți pentru ce să mai suferi.

Când fricile mici şi mari dispar pentru câteva clipe, te gândești – ce fericire!

Dacă nu s-a întâmplat nicio nenorocire, iar senzația că “totul e rău” te urmărește – fă analize pentru glanda tiroidă, caută cauza şi lucrează la ea.

Atunci când Madonna a fost întrebată, care este sensul vieții: “Să nu suferim” – a răspuns ea. Sau ce a spus Louis C Kay: “La naiba totul!” – iată fraza care salvează căsătoria. Nu fraza “Ne iubim reciproc”, dar “La naiba totul!”

Sursa