10 calități ale unei femei Inteligente. Crezi că tu le ai?

Se spune că femeia înțeleaptă este femeia cu răbdare nelimitată. Însă suntem siguri că sacrificiul nu are nimic de-a face cu mintea sau cu înțelepciunea. Pentru că o femeie inteligentă este, în primul rând, o femeie integră.

Iată 10 calități ale femeilor inteligente:

1. Nu este axată doar pe bărbați

Bineînțeles, bărbații au  fost, sunt şi vor fi în viața ei. Însă nu se rotește totul în jurul lor. Ea înțelege că relația cu bărbatul este importantă, dar nu este unica componentă a fericirii. Are hobby-uri, prieteni și muncă. Se apreciază pe sine și nu crede că se va realiza ca femeie, doar atunci când îl va întâlni pe “el”.

2. Este sinceră cu sine

O femeie inteligentă înțelege că adevărul amar este mai bun decât fanteziile naive. De aceea, nu va găsi scuze absurde nici pentru ea, nici pentru bărbatul său. Dacă el nu sună, atunci nu este interesat de ea. Punct. Scuzele despre boala mătușii și întâlnirea urgentă la ora 12 noaptea e mai bine să le lase pentru altcineva. O femeie inteligentă nu poartă ochelari roz.

3. Nu-i place drama

O femeie inteligentă îşi manifestă deschis emoțiile. Când este fericită, se bucură din toată inima. Când este tristă, nu ascunde asta. Nu joacă drame. Dacă înțelege că suferă lângă un bărbat, atunci nu e bărbatul ei. Ea nu are nevoie de teatrul unui singur actor.

4. Este perspicace

Înțelege bine oamenii, de aceea îţi va fi greu să o înșeli. Este deschisă și gata să-și ofere ajutorul într-o situație dificilă. Nu este invidioasă, este foarte ușor să comunici și să fii prieten cu ea.

5. Are propriul stil.

Demult s-a găsit pe sine şi propriul stil. Experimentele nebune nu sunt pentru ea, deoarece știe ce i se potrivește şi ce nu. O femeie inteligentă înțelege că nu poate fi pe placul tuturor și nu tinde spre asta. Poate, de aceea, întotdeauna și peste tot arată potrivit.

6. Este principială

Viața a învățat-o că uneori trebuie să facă compromisuri și să cedeze. Însă există lucruri în care este principială. Și atunci nu o vei convinge sau intimida. Îşi poate schimba opiniile, însă doar ea decide cum să trăiască. Reproșurile sau amenințările la adresa sa nu o interesează.

7. Știe să ierte

O femeie inteligentă înțelege că nu există oameni ideali. Oricine poate face greșeli, de aceea dacă regreți cu sinceritate, ea te va ierta și nu-ţi va aminti de greșelile tale.

8. Trăiește cu prezentul

O femeie inteligentă ia din trecut doar experiența. Ea nu se chinuie cu dialoguri și gânduri despre ce ar fi putut să fie dacă … Înțelege că numai cineva care trăiește complet prezentul, nu va regreta niciodată trecutul.

9. Trăiește în armonie cu sine

O astfel de femeie îşi înțelege corpul, îl ascultă. Ea nu se va distra în cluburi până dimineața, dacă știe că a doua zi trebuie să meargă la serviciu. Își iubește corpul și nu permite nimănui să-i dicteze cum ar trebui să arate.

10. Rămâne femeie

În ciuda tuturor experiențelor și înțelepciunii, ea rămâne femeie. Iubește florile, întâlnirile cu prietenele şi alte bucurii mici ale vieții. Plânge la filmele triste, se bucură de lucruri mici și se iubeşte ca femeie. Rămâne întotdeauna ea însăși, de aceea, este frumoasă la orice vârstă!

A fi femeie inteligentă nu înseamnă să corespunzi unui anumit set de calități. Fiecare are propriul său drum și obiectivele sale de viață. Este foarte important să te accepți și să te dezvolți cum crezi de cuviință. Doar atunci când te vei găsi pe tine și te vei iubi, în viața ta nu va exista invidie, îndoială și dezamăgire.

Sursa