Cum scapi de atașament, când nu e predestinat să fiţi împreună? Ţine cont de aceste 8 Sfaturi

Este acea iubire care semnalează nu despre începutul unei povești frumoase, ci despre ceva ce ar fi putut să fie frumos, însă niciodată nu va fi. Din fericire, poţi face față acestei dureri.

1. Pur şi simplu bucură-te de timpul petrecut împreună

Când petreceți timpul împreună, poate apărea tentația să-ţi dorești ceva mai mult. Însă, aceasta va duce doar la respingere. În schimb, poți obține plăcere din comunicare, păstrând cât mai multe amintiri plăcute.

2. Găsește-ţi un hobby

Când iubești pe cineva fără speranță, poate fi greu să te concentrezi pe altceva. Încearcă să-ţi îndrepți atenția către ceva care te pasionează. Găsește ceea ce-ţi place foarte mult și pune toată energia acolo. Astfel, îţi vei ocupa timpul şi nu te vei tortura cu gândurile triste.

3. Apără-ţi sentimentele

Să fii prieten cu această persoană este posibil, cu condiția că vei învață să-ţi protejezi sentimentele şi vei stabili corect limitele. Îl poți sprijini şi ajuta, dar trebuie să păstrezi o anumită distanță.

4. Învață să-ți schimbi gândurile

Este un instrument important pentru a te asigura că creierul tău nu este concentrat în totalitate numai pe această dragoste neîmpărtășită. Mută-ţi gândurile pe alte obiecte, schimbă-ţi prioritățile, ocupă-te cu alte lucruri.

5. Limitează contactul cu această persoană pentru a te “vindeca”

Dacă suferi de dragoste neîmpărtășită mai multe luni sau chiar ani, este timpul să-ţi limitezi toate contactele cu această persoană. Menținând comunicarea cu el, subconștient (sau conștient) păstrezi speranța pentru a avea o relație.

6. Fă cunoștință cu alte persoane

Cel mai bun mod de a te vindeca este să te întâlnești cu alți oameni, dar să nu-i compari cu iubirea ta neîmpărtășită. Nu numai că te vei simți incomod, ci vei face persoana cu care te întâlnești să corespundă unor standarde imposibile.

7. Scrie despre sentimentele tale

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să-ţi verși emoțiile pe rețele sociale. Scrie ceea ce crezi pe hârtie sau în format electronic. Auto-exprimarea te va ajuta să-ţi înțelegeți gândurile haotice.

8. Spune-i acestei persoane ce simți cu adevărat.

Să vorbești sincer despre ceea ce simți – este util. Astfel te vei ajuta singură să faci faţă sentimentelor şi să mergi mai departe. Doar că nu aștepta nimic de la această persoană – doar fii sinceră şi deschisă.

Sursa