Când eşti disperat, amintește-ţi aceste 7 sfaturi despre puterea ta interioară!

Nu vei merge niciodată pe același drum ca şi vecinul sau prietenul. Fiecare dintre noi are povara sa. Nu trebuie să te compari cu cineva, să te subestimezi și să crezi că nu ești suficient de puternic pentru a supraviețui unei perioade dificile din viața ta. Doar amintește-ţi unele lucruri care-ţi vor permite să fii puternic.

1. Ești unic

Calea și povestea ta sunt unice în această lume. Permite-ți să simți ceea ce simți cu adevărat, să accepți situația și să o eliberezi. Nu te uita în jur și nu compara experiența ta cu experiența altcuiva. Tu – ești tu, și indiferent cu ce te lovești, vei rămâne întotdeauna această persoană. Și această persoană este puternică, hotărâtă și va reuși.

2. Ceea ce se întâmplă cu tine nu este caracteristica ta ca persoană

Starea actuală de disperare nu este o etichetă sau un “marcaj negru”. Tot ce se întâmplă în viața ta acum, nu te definește și nu te caracterizează. Poți, și te vei ridica! Lasă momentele dificile ale vieții să te formeze, să te schimbe și să te îmbunătățească.

3. Mâine este o zi nouă

Indiferent de ce ţi s-a întâmplat astăzi, mâine este o nouă zi. O nouă șansă. Un nou început. Și poți alege: să duci cu tine în noua zi durerea de ieri, sau să începi totul cu o foaie nouă. Poți decide să fii pozitiv și să găsești din nou speranța. Îţi poți aminti tot ce ai experimentat și câte ai câștigat, nu ai pierdut. Bine ai venit în această nouă zi!

4. Ai puterea să depășești totul

Într-o perioadă dificilă, este ușor să renunți, să crezi în slăbiciunea și lipsa de putere în fața circumstanțelor actuale, crezând că toate acestea sunt în afara controlului tău. Nu-ţi face griji cu privire la ceea ce nu poți schimba cu adevărat. Încearcă să crezi în zile mai bune. Ai puterea să depășești totul. Fă pași mici. Începe cu un zâmbet. Respiră profund și crezi.

5. Nu eşti singur

În jurul tău cu siguranță există oameni dispuși să-ţi dea o mână de ajutor sau să te încurajeze cu un cuvânt bun. Niciodată nu trebuie să te simți singur. Ești iubit și cu sprijinul celor din jur îți vei recâștiga aripile.

6. În fiecare zi devii tu însuți

Nu lăsa eșecurile să-ți modeleze viziunea despre tine. Da, vei cădea de multe ori. Da, vei eșua. Da, vei plânge şi te vei simți devastat. Dar, cu fiecare zgârietură și vânătaie, cu fiecare greșeală și lacrimă, vei deveni o versiune mai bună a ta. Crede în tine!

7. Nu trebuie să-ţi fie frică

Nu lăsa necunoscutul să te controleze. Foarte multe lucruri nu le poţi anticipa sau preveni. Și în loc să eziți și să fii laș, permite-ți să fii curajos. Nu merită să devii victima durerii și dificultăților. Zilele întunecate nu trebuie să te transforme într-o persoană înspăimântată. Da, viaţa te va provoca, dar oare nu-i vei face faţă?

Sursa