5 secrete simple să scapi de starea depresivă şi să devii fericit

Man standing by lake covered with fog, rear view

Depresia este o boală misterioasă. Experții spun că acesta este un dezechilibru chimic în creier. Medicamentele cu prescripție dau o anumită ușurare simptomatică, însă maschează starea de bază. Nu uitați că chimia creierului fiecărei persoane este diferită. Ceea ce funcționează pentru unul, poate să nu funcționeze pentru tine.

Apelează la cele mai simple acțiuni, pe care probabil nu prea dorești să le faci acum. Însă încearcă, fă un efort!

1. Dansează

Exact. Mișcă-ţi picioarele, șoldurile, răsucește-te. Dansul este cel mai bun exercițiu pentru creier. În prezent, dansul este utilizat pentru a trata persoanele cu boala Parkinson, datorită efectului benefic.

2. Fă sport

Cu cât mai mult te vei înfuria cu atât antrenamentul va decurge mai bine. De îndată ce vei termina exercițiile fizice, furia va dispărea şi te vei simți mai relaxat. Dacă e să vorbim despre depresie, atunci ea te poate motiva la un anumit fel de activitate fizică.

3. Călătorește

Nu trebuie să fugi la o agenție de turism pentru a-ţi rezerva o excursie bine organizată. Poți să te retragi dintr-un mediu familiar, pentru o perioadă scurtă de timp, cel puțin în împrejurimi. O altă modalitate de a scăpa de depresie este să călătorești singur. Când te vei întoarce din călătorie, vei descoperi că mintea ta s-a recuperat.

4. Schimbă-ţi modul de viaţă

Persoanele care au trecut prin depresie ne dau următoarele sfaturi:

– terapie cu vitamine (consumul mare de vitamina B, sub supravegherea medicului).
– trecerea de la un stil de viață sedentar la unul “mișcător”. Mai multe mișcări și activități – eliberează aceeași neurotransmițători, spre care este îndreptată şi acțiunea antidepresivelor.
– reducerea consumului de zahăr și trecerea la o dietă cu alimente mai puțin procesate.
– exerciții de meditație și respirație profundă.

5. Întreabă-te: ce te poate face fericit(ă) din nou?

Cea mai amuzantă rețetă cu efect curativ: “Găsește o cameră cu oglindă, unde vei fi singur. Stai în fața oglinzii, arată-ți limba și sari. Starea ta se va schimba cu siguranță. ”

Iubește-ţi entuziasmul și energia! Și dacă ai zâmbit, după ce ai citit rețeta amuzantă, fii sigur că te miști în direcția bună.

Sursa