Femeile fericite nu înjură! Lumea va fi mai bună, dacă toate femeile din ea vor fi fericite!

Într-un autobus aglomerat intră o femeie. Niciunul dintre bărbații așezați nu i-a oferit locul. În cele din urmă, se ridică unul. Văzând asta, o fetiță îşi întreabă mama: – De ce s-a ridicat domnul? – Pentru că e bărbat! Ceea ce a răspuns fetița i-a făcut pe bărbați să roșească…

– Dar ceilalți? Au obosit să fie bărbați?

Deseori aud că femeile moderne s-au transformat în niște scorpii înrăite. Au încetat să mai fie slabe şi gingașe, au devenit agresive şi egoiste. Că e dificil să întâlnești o femeie de treabă.

Știți ce vreau să vă spun? Adesea femeile devin scorpii din cauza bărbaților.

Dacă bărbații uită că suntem femei, atunci cum ne putem aminti noi de asta? Sufletul unei femei este ca un trandafir. Orice femeie vrea să fie o floare plăpândă, parfumată. Dar, de multe ori, realitatea o face să-şi crească spini. Nu vrem cu adevărat să facem asta. Însă dacă nu crești acești spini – mori.

Când o femeie merge pe stradă, cărând pungile grele și un vecin care o întâlnește pe drum nici măcar nu se deranjează să o ajute, ce se întâmplă în sufletul ei? Dacă ai trecut pe alături, poți considera că ai crescut pe trandafir încă un spin.

Fii blândă, fii politicoasă, fii slabă, feminină – i se spune femeii… Dar cum să fii un trandafir, dacă nu e nimeni care să te acopere de vânt? Cum să fii slabă, dacă nu te poți baza pe ajutor? Pentru cine și din ce rezervă să fii frumoasă, dacă totul este pe jumătate?

În cultura noastră mai există o trăsătură neplăcută. Bărbații acordă atenție femeilor pe care le consideră ale lor sau celor cu care ar vrea să ajungă în pat. Se poate întâmpla cu ușurință o astfel de situație: bărbatul nu oferă locul unei femei în etate, dar sare în sus când intră o blondă cu picioare lungi. Femeia primește semne de atenție, doar atunci când i se face curte sau înainte de sex.

Atunci când aveți grijă de noi la masă, când ne deschideți ușa, când ne oferiți locul în transport, ne faceți mai gingașe și mai bune. Trandafirul din sufletul nostru dă naștere unui mugur frumos, cu miros divin. Când ne insultați sau treceți indiferent, trandafirul din sufletul nostru eliberează încă un spin.

Femeile fericite nu strigă şi nu înjură. Lumea va fi mai bună, dacă toate femeile din ea vor fi fericite!

Vă rog, băieți, bărbați, nu uitați de trandafirii voștri. Protejați-i de vânt și de problemele vieții. Aveți grijă de toate femeile, nu doar de cele cu care doriți să ajungeți în pat. Nu permiteți să creștem spini…

Doar reamintiți-ne că suntem femei. Niciodată nu permiteți să uităm acest lucru. Iar noi vom umple această lume cu parfum și frumusețe. Și ea va deveni un pic mai bună.

Sursa