Te-a străpuns săgeata iubirii? Iată tot adevărul despre “chimia” dintre bărbat şi femeie!

Ai experimentat vreodată atracția puternică pentru cineva pe care abia îl cunoști? Probabil te-ai gândit că te-a “străpuns săgeata iubirii”, însă știința explică acest efect prin acțiunea feromonilor.

Se pare că alegerea viitorului partener nu-l face creierul, ci un alt organ. Acesta este organul  vomero nazal. Procesul de distribuire a simpatiilor are loc la nivel subconștient, fără intervenția creierului.

Unele părţi ale organismului uman emană feromoni. Acestea sunt glandele apocrine sub axile, precum și în jurul sfârcurilor, în zona inghinală, în ombilic şi în zona genitală. De asemenea, în jurul buzelor. În special, un loc mic al buzei superioare, sub nas …

Sărutul este cel mai bun mod de a te “apropia” de organul vomero nazal al iubitului tău. Chiar și un sărut prietenos va crește schimbul de feromoni de câteva sute de ori.

Sexologii afirmă –  dacă la bărbați feromonii se secretă împreună cu transpirația, atunci la femei se întâmplă altfel. Secreția feromonilor se intensifică în ziua a 14-a ciclului. Este o idee a naturii, astfel încât să poți atrage bărbatul, să rămâi însărcinată și, în cele din urmă, să naști un copil sănătos.

La bărbați, secreția feromonilor crește în situațiile de stres. Organismul lor pare să demonstreze că el este cel mai bun – și astfel să influențeze rivalii.

Dacă e să credem sexologii americani de la Institutul Sinclair – cu cât bărbatul este mai sănătos, cu atât mirosul lui atrage mai puternic femeile.

Oamenii de știință susțin că femeia este influențată nu numai de feromoni masculini, ci și de cei feminini. Însă în loc de excitare, ei provoacă o stare de rivalitate. Femeile subconștient intră în lupta pentru atenția bărbaților.

În colectivele de femei, ciclurile menstruale tind să se sincronizeze. Dacă mai multe femei iubesc același bărbat, atunci ciclul lor se sincronizează.

Și, în sfârșit. Dacă te îndoiești de fidelitatea bărbatului tău, atunci miroase-l. Datorită feromonilor, femeia poate ghici intuitiv dacă partenerul o înșală. Femeia este capabilă sa perceapă intuitiv feromonii străini, pentru că simte dezgust pentru acest miros.

Sursa