Cum să alegi corect partenerul de viaţă? Fii atentă la aceste lucruri esenţiale…

Văd atât de multe femei nefericite în jurul meu, relații greșite, divorțuri, copii care cresc fără părinți, încât aş vrea să ajut – să le explic, unde este principala greșeală a femeilor…

În opinia mea, totul e pentru că alegem greșit partenerul de viață.

De obicei, partenerul lângă care ai vrea să trăiești o viaţă întreagă îl alegi din dragoste…

Te gândești că te-ai îndrăgostit, fluturașii zboară în stomac, stai toată ziua cu gândul la el, vrei să vorbiți, să petreceți timpul împreună, să faceți dragoste – şi gata, e El! Acum, unicul vis – când mă va cere de soție?  Și dacă nu o face, atunci e foarte trist. Dacă o face – fericirea este atât de mare, încât se pare că toată viața va fi la fel de bine împreună…Surprinzător, de unde atunci atâtea divorțuri? Doar toți se căsătoresc din dragoste…

Nu-ţi voi spune nimic nou. Iubirea şi pasiunea trec. Fluturii zboară undeva, nu-ţi mai stă gândul la acest bărbat…Când dragostea trece, toate revin la locul lor. Ce să faci în acest caz?

Totul e foarte simplu: nu trebuie să te uiți la acei bărbați care-ţi plac ţie, ci la cei care te plac pe tine!

Am mai multe argumente în apărarea poziției mele. Unul dintre ele este căsătoria mea fericită! Nu-mi iubeam soțul la început. Însă vedeam că el e îndrăgostit de mine. Se purta frumos şi am decis să-i dau o șansă. S-a dovedit că ne potrivim, însă am realizat acest lucru doar după ce am locuit câțiva ani împreună. Mă uitam la tot: cum arată, cum se îmbracă, ce obiceiuri are, cum vorbește…Dar cel mai important – cum mă tratează și dacă vrea copii. Nu aveam ochelari roz. Am evaluat totul în mod obiectiv. Când m-am convins că totul este în regulă, am născut un copil. Au fost multe dificultăți în familia noastră, însă le-am depășit și aceasta ne-a apropiat şi mai mult.

Avem interese şi viziuni comune asupra vieţii. El mă acceptă aşa cum sunt. Se străduie pentru mine, caută compromisuri, mă ascultă. Iar eu îi răspund la fel. Câțiva ani mai târziu, într-adevăr m-am îndrăgostit de soțul meu. Dar fără pasiune și nervi. Calm și treaz, evaluând cât de multe lucruri a făcut pentru mine, mi-a apărut sentimentul de recunoștință. Deasemenea, suntem cei mai buni prieteni, suntem o echipă. Ne înțelgem chiar şi fără cuvinte.

Ce se întâmplă când femeia este îndrăgostită de bărbat? Ea încetează să mai fie interesantă pentru el. Bărbatul prin natura sa este vânător. Și dacă victima singură i se aruncă în gât, atunci interesul bărbatului dispare. El începe să se folosească de ea, pentru că i se permite acest lucru. Femeia crede că dacă va fi bună, atunci el o va iubi cândva. Puțin probabil. Dacă nu a iubit-o de la început, în viitor acest lucru nu se va întâmpla. Aici e diferența dintre bărbat şi femeie. Femeia e capabilă să iubească peste ani. Bărbatul – probabil că nu.

Femeia este emoțională. Iar dacă este îndrăgostită, emoțiile ei nu pot fi controlate. În schimb, bărbații iubesc diferit. Iubirea lor constă în asumarea responsabilităților. Nu în cuvintele și darurile frumoase, mesele romantice și plimbările sub lună …ci în asigurarea femeii cu locuință, îmbrăcăminte, hrană. Şi dorința de a avea copii cu ea – acesta deasemenea e un indicator important de iubire pentru femeie. La aceste lucruri trebuie să te uiţi când alegi partenerul.

Bărbatul trebuie să iubească. Iar femeia – să-i permită să o iubească. Şi să evalueze dacă bărbatul o iubeşte corect. Cel puţin la etapa inițială a relației, totul ar trebui să fie aşa. Atunci șansa de a construi o relaţie puternică este mult mai mare.

Ceea ce ţine de sentimentele reciproce, această opțiune este extrem de rară și nu trebuie luată în calcul.  Este ca o loterie, puteți aștepta un bilet fericit zeci de ani.

Dragi femei și fete, fiți înțelepte, nu vă grăbiți la starea civilă, nu vă distrugeți viața nici vouă, nici bărbatului, nici viitorilor voștri copiii!

Sursa