6 Secrete din psihologia masculină, care te vor ajuta să înţelegi mai bine bărbatul

Dacă crezi că ai nevoie de secrete pentru a-ţi gestiona soțul, să ştii că greșești. Această motivație te va duce direct în clubul femeilor singure și furioase.

Bărbatul nu are nevoie de educație suplimentară

La majorat bărbatul seamănă cu un produs semifinit. În câțiva ani se va coace până la starea dorită. De aceea, în mâinile tale ajunge un produs gata de consum: omul care poate face curățenie, conecta mașina de spălat, duce gunoiul şi chiar să pregătească un terci. Nu trebuie să-l “strici”, altfel peste 10-20 de ani vei obține o ființă neajutorată, care nu va putea deosebi cămașa de pantaloni. Nu trebuie să-l transformi într-un om leneș.

Nu-i da instrucțiuni la fiecare pas. Respectă-i interesele și trecutul, lasă totul așa cum este.

Îi este dificil să aleagă între tine şi celelalte femei din viaţa lui

Nu te întrista, dar nu ești prima femeie din viaţa lui. Şi nici a doua. Până la tine a fost şi rămâne mama, fiica din fosta căsătorie, sora, verișoara, fosta iubită etc…Cu toate ar vrea să mențină relații calde. Nu-i pune condiții de genul: “Ori eu, ori ea!”. Bărbatul va face totul pentru a păstra ambele relații, însă pentru aceasta va trebui să mintă.

Îi place să primească cadouri

De fapt, bărbații visează să fie surprinși plăcut. Fă un experiment: cumpără tot felul de lucruri utile şi nu prea şi ca o zână bună oferă-le, cu motiv şi fără, timp de un an.

Ştie ce trebuie să facă

De obicei, femeia devine extrem de iritată când bărbatul nu face nimic. Calmează-te şi respiră adânc. Bărbatul are nevoie de câteva minute – pentru a ajunge în starea unde nu există griji. De aceea, nu-l deranja, lasă-l să se relaxeze şi să decidă singur cum să-şi organizeze timpul liber.

Nu vrea să-ţi dea toţi banii

Dacă ceri să aducă în casă toţi banii pe care îi câștigă, nu faci decât să-l lipsești de puteri şi motivația de a trăi. În loc să-i iei totul, privește situația în alt mod. Imaginează-ţi că el este o bancă, iar tu – manager. Neapărat obține aprobarea băncii tale pentru toate tranzacțiile pe care vrei să le faci din contul ei. Vrei o rochie scumpă? Descrie-o în detalii, fă ochii dulci şi cere. Iar după ce o cumperi, mulțumește, rotește-te în faţa lui şi mulțumește din nou. Atunci nu vei fi nevoită să-ţi “scuturi soțul ca o pușculiță”, el singur îţi va da banii.

Preferă gândirea clară 

Atunci când îi explici ceva şi eşti plină de emoții, el nu înțelege nimic. Prezentă-ţi solicitările, pretențiile, dorințele într-un mod logic. Și, de preferință, în scris. El va citi și va înțelege ce ai vrut să spui. Același lucru se aplică şi cererilor: cu cât mai clar le vei formula, cu atât e mai mare probabilitatea că din magazin se va întoarce cu lapte și mere, după cum ai solicitat, dar nu cu un coș de plin de alimente, pentru că i-ai spui, „Cumpără ceva de mâncare“.

Sursa