Nimeni nu va putea manipula Femeia Înțeleaptă, care știe aceste 12 secrete

Există legi nescrise care te pot ajuta să depășești orice tentativă de manipulare și să-ți realizezi visurile.

1. Îți trebuie – fă sigur. 

De fiecare dată când în discuție apare expresia „trebuie” – merită să te întrebi: „Oare cui îi trebuie cu adevărat?” Manipulatorii preferă să tacă despre faptul că în ei au nevoie de lucrul dorit.

2. Nu promite. Dacă ai promis – realizează. 

Manipulatorul te va forţa să faci promisiuni negândite, iar apoi te va învinui că nu te ții de ele. Pur și simplu nu promite ceea ce nu poți să faci.

3. Nu cere – nu te implica. 

Adesea se întâmplă că fiind ghidați de bunele intenții, facem mai rău. Pur și simplu, nu ni s-a cerut ajutorul. Dacă ți se pare evident că persoana are nevoie de ajutor, încearcă să afli dacă este gata să-l primească de la tine.

4. Nu refuza o rugăminte. 

Orice rugăminte presupune și o mulțumire. Manipulatorii au tendința să facă promisiuni goale sau uită că ai făcut ceva pentru ei. Ajută, dar nu uita să ceri și tu ceva.

5. Trăiește cu prezentul. 

Această regulă va distruge intenția manipulatorului să te acuze de trecutul tău, să te compare cu ceea ce ai fost atunci. De exemplu, manipularea “Înainte, nu erai așa”, poate fi distrusă cu ușurință spunându-i: “Înainte, a fost înainte”. Promisiunile despre un viitor dulce, încetează imediat după întrebarea: “Asta va fi în viitor, dar acum ce propui?”

6. Nu te atașa. 

Cât de des ne atașăm de o persoană, un lucru sau o ocupație? Cât de puternic poate fi atașamentul, fără a ne pune în pericol echilibrul mental?  Important e să știi: cu ajutorul acestei legături emoționale este ușor să fii șantajată.

7. Nu-ți pune scopuri.

Probabil sună straniu, întrucât toată lumea trebuie să aibă cel puțin un scop. Dacă ţi-ai stabilit scopul incorect, după realizarea lui te vei simți goală pe interior. Te vei întreba „Ce urmează?”

8. Nu deranja. 

Cea mai genială dintre toate legile. O poți folosi de fiecare dată când simți că cineva încearcă să se folosească de tine. Important e să-i spui această expresie înainte de a începe să te simți iritată.

9. Natura nu are timp urât. 

Legea cu cel mai mare potențial filosofic. Ea ne învață să folosim fiecare ocazie, inclusiv şi greșelile noastre.

10. Nu critica, nu condamna. 

Uneori îți este greu să te abții să critici pe cineva. Dar nimeni nu are nevoie de o critică distructivă, mai ales atunci când nu cunoști persoana.

11. Nu transmite informația fără să o experimentezi.

Dacă nu ai verificat acea informație, nu o transmite mai departe. Altfel doar vei deveni o bârfitoare. Cuvintele tale nu vor mai avea credibilitate. Iar dușmanii tăi vor fi fericiți să se folosească de acest lucru.

12. Mereu și oriunde cere permisiunea. 

Este o lege din domeniul etichetei. Utilizarea ei te va salva de la eforturi în plus, și-ți va crea imaginea unei persoane politicoase. Doar că întreabă cu încredere, în caz contrar vei părea o persoană ciudată ce se îndoiește mereu..

Sursa