Bărbatul nu iubeşte femeia perfectă, ci femeia care i se potrivește. Cu toate defectele…

Viața este un lucru interesant și complicat. Câte femei încearcă să fie perfecte, pentru ca bărbatul să le aleagă. De fapt, trebuie să fii tu însăți, să ai un suport interior și atunci se va găsi, acel bărbat special, care te va iubi o viață întreagă.

Prietena mea Rita este expert criminalist. Are 42 de ani. Fumează țigări, înjură și nu se teme de moarte. Rita are un soț cu 9 ani mai mic. Este arhitect într-o firmă de construcții prestigioasă. E un bărbat foarte frumos. Pregătește cele mai delicioase prăjituri pe care le-am gustat în viața mea. Și compune povești pentru gemenii lor de un an. Are grijă de ei atunci când prietena mea lucrează. Și se trezește noaptea, pentru că ea este obosită.

O altă prietenă, Olga, este psiholog. Primul ei soț, un chirurg militar, a murit acum 12 ani. Anul trecut s-a căsătorit cu un operator care filmează operațiunile de salvare. La început erau doar prieteni, apoi prietena mea a făcut un accident și el a îngrijit-o timp de șase luni. Şi-a luat concediu doar pentru a fi alături de ea. Câștiga bani ca fotograf la nunți. Prietena mea, în ciuda previziunilor medicilor, s-a pus pe picioare. Fiul ei îi spune tată. Iar el este mândru că băiatul a mers la olimpiada de fizică din Stockholm.

Maria este profesoară de filozofie. S-a căsătorit cu un bărbat fără studii superioare. Însă el îi construiește o casă, pregătește cina, iubește copiii și le interzice să facă zgomot, atunci când Maria se pregătește de prelegeri. Maria este obsedată să facă o carieră științifică, iar soțul ei – obsedat de ea. Nu știe cine era Hegel, în schimb știe ce mărime la încălțăminte poartă Maria și nu uită să-i schimbe anvelopele la mașină.

Când mi se spune cum ar trebui să fie femeia perfectă, pentru a fi iubită şi cerută în căsătorie – vreau să râd. Bărbatul nu iubeşte femeia perfectă, ci femeia care i se potrivește. Cu toate defectele. Fiecare oală îşi găseşte capacul său.

De aceea, nu-ţi fie teamă să trăiești aşa cum îţi dorești şi să fii ceea ce dorești.

Sursa