10 reguli din Codul Părinților Ideali

1. Mama este pentru copil – întreaga lume. De aceea, niciodată nu-i spune: “Dacă faci asta, nu te voi iubi” sau “Mai bine nu te nășteam“, „Ești o pedeapsă (pierdere) pentru mine…“, “Nu am nevoie de tine, aşa…” etc. Aceste fraze provoacă frica de moarte. De ce?

Pentru că următoarea după frica de moarte este frica de a fi respins, expulzat, aruncat, separat – prin urmare, a muri. Copilul nu va supraviețui singur în lume. Iar mama este întreaga lume pentru el.

2. Nu-ți respinge copilul atunci când se urcă în brațe, când vrea un sărut sau o îmbrățișare.

3. Nu te îndoiți de bunătatea copilului. Crezi în el. Indiferent ce vor spune alții, mai întâi află totul, înțelege de ce a făcut sau nu a făcut acea faptă. Întotdeauna vezi inițial că e luminos și toate gândurile lui sunt pure. Unde nu există credință, nu există dragoste.

4. Nu continua cearta și nu țineți supărare unul pe altul mai mult de 30 de minute. Trebuie să vă împăcați rapid. Pentru că toate acestea nu au sens.

5. Înainte de culcare neapărat luați-vă rămas bun, lăsând în urmă toate lucrurile urâte care s-au întâmplat în timpul zilei şi luând în ziua următoare doar lucrurile bune.

6. Condu-l și întâlnește-l la ușă când vine acasă. Casa este o cetate în care ești așteptat  şi iubit. Creează-i copilului acest sentiment.

7. Nu pune niciodată partea materială mai presus decât copilul. Nu fă o criză de isterie pentru o ceașcă spartă sau pantalonii rupți.

8. Vorbește sincer cu copilul pe toate subiectele, spune lucrurilor pe nume.

9. Întrebă opinia copilului cu privire la problemele care-i afectează viața.

10. Respectă-i spațiul personal și anume (inclusiv) – nu-i citi scrisorile, corespondența, sms-urile…

Sursa