Dan Waldshmidt: “Speranța este pentru perdanți, credința – pentru învingători!”

Dan Waldshmidt, autorul cărții “Fii cea mai bună versiune a ta” explică cu ce setări poți obține succesul şi ce ne programează la eşec.

Credința este un drog puternic. Când crezi că ceva este posibil, întreaga ta ființă începe să acționeze pentru a susține această credință. Te uiți la lucruri diferit. Te simți diferit. Percepi în mod diferit ceea ce se întâmplă în jurul tău. Nu poți face nimic în privința asta. Acest lucru se întâmplă automat. Credința este cea care determină ideile tale despre lume. De ea depinde dacă renunți sau nu.

Iată de ce speranța – nu este suficientă.

Oamenii perdanți au speranțe. Învingătorii cred…

Speranța – nu e un drog. E doar un sentiment. Ca frica, bucuria sau tristețea. Ea nu-ţi schimbă punctul de vedere asupra lumii, astfel încât să te facă învingător. Nu te va face să lucrezi mai mult și să găsești o sursă suplimentară de creativitate.

Speranța îţi permite să te gândești că poți evita instruirea. Nu trebuie să faci nimic când speri. Poți doar să gândești – sperând că acest lucru se va întâmpla.

Credința te provoacă la acțiune. Speranța îţi permite să mergi pe calea uşoară.

Nu există eforturi suplimentare. Nu există eșecuri care trebuie depăşite. Un set de obiective care par minunate și câteva amintiri. Acest lucru nu este suficient pentru a fi plin de speranță. Nu este suficient să vrei mai mult pentru tine.

Trebuie să-i permiți credinței să te absoarbă. Trebuie să te umpli de credință. Nu ceea ce cred alți oameni că este posibil. Ceea ce crezi tu că este posibil.

Sperând – te gândești la destinul tău. Crezând – ajungi la el.

Nu uita asta. Dacă nu te-ai apropiat de obiectivul tău, trebuie să crezi altfel. Trebuie să-ţi actualizezi gândurile pe care le ai.

O afacere construită pe speranță – este o afacere pierdută. Ea este construită de oameni care își aruncă visurile atunci când devine dificil sau consideră că viața îi tratează nedrept.

Trebuie să crezi că poți și atunci vei reuși. Acesta este secretul învingătorilor.

Sursa