De ce bărbatul este afemeiat, narcisist şi încăpăţânat? Iată ce spun oamenii de știință şi femeile

Alegându-şi partenerul, femeile rar acționează orbește. Cele mai evidente vicii masculine le observă foarte bine, însă… ori închid ochii, ori au speranța secretă că-l vor “reeduca încet, încet”. Iată de ce, în multe cazuri, această idee este lipsită de sens, ne explică oamenii de știință.

1. Tendința de a fi infidel

Prin ochi femeii:

Mă înșală – înseamnă că nu mă iubește. A schimbat iubirea/familia noastră pe sex, mi-a insuflat frică și incertitudine, neîncredere în oameni. Nu este doar o înșelăciune, ci o adevărată trădare. Nu am nevoie de jurăminte, însă există o normă umană simplă: “Când eşti tu, nu mai există nimeni”. Un afemeiat căsătorit – este cel mai rău infractor social.

Cum explică oamenii de știință:

Majoritatea bărbaților au testosteronul de 5-10 ori mai mare decât femeile. Acest hormon, printre altele, încurajează bărbații să-şi găsească parteneri sexuali, iar nivelul acestuia crește în funcție de realizările sociale. De exemplu, a câștigat un milion – testosteronul crește. Faceți concluzii…

2. Narcisismul

Prin ochii femeii:

Nu este nimic rău să fii încrezător și să vorbești despre tine, însă atunci când bărbatul domină, devine dezgustător. Comunicând cu el, nu trebuie să uiţi că în faţa ta este “o vedetă”. Consideră că are dreptul la jertfe străine, iar el nu datorează nimănui nimic. Este surd și lipsit de atenție față de alții, inclusiv faţă de femeia iubită.

Cum explică oamenii de ştiinţă:

Dacă femeile sunt expuse mai mult depresiei şi fobiilor, atunci egocentrismul este considerat drept o trăsătură masculină. Potrivit psihoterapeuților, jumătate dintre soți care au legături extraconjugale, explică acest lucru prin lipsă de laudă și admirație.

3. Grosolănie și agresivitate

Prin ochii femeilor:

Răufăcător, scandalagiu, cel care îi umilește pe toţi, inclusiv pe prieteni și membrii familiei. Face glume despre orice: greutate, aspect şi chiar problemele de sănătate ale omului. Nu are o cenzură internă. Crede că “toate femeile sunt proaste” Se comportă ca un adolescent obraznic, nu ştie ce înseamnă autoritate și bărbăție.

Cum explică oamenii de știință:

Bărbații agresivi şi grosolani de fapt sunt oameni ratați şi nefericiți, lucru confirmat științific.

4. Încăpățânare

Prin ochii femeii:

Niciodată nu recunoaște că a greșit. După logica lui, el are dreptate pentru că e bărbat. Convingerile personale ar putea să nu coincidă cu realitatea care se schimbă rapid, însă va nega lucrurile evidente, dacă acestea contrazic ceea cu ce s-a obișnuit. De cele mai multe ori, ideile sale despre femei se bazează pe stereotipuri stupide.

Cum explică oamenii de ştiinţă:

Bărbații sunt predispuși să împartă lumea în alb-negru, în timp ce femeile văd “toate nuanțele de gri” – spun cercetătorii. Ei presupun că acest lucru se datorează necesitații firești a “sexului puternic” de a lua decizii rapid și încrezător în situații extreme.

Sursa