“Am învățat să trăiesc cu femeia!” Iată cum arată adevărata dragoste…

Am învățat să trăiesc cu femeia. Şi nu seamănă deloc cu ceea ce este scris în romane. De exemplu, nu știam că părul lung al femeii – nu este doar frumusețea rară care-i atinge talia, feminitatea și farmecul ei. Ci şi acuratețe, în primul rând din partea mea. Pentru că atunci când se află lângă mine, trebuie să nu uit să-i îndepărtez mai întâi părul de pe pernă și apoi să mă apropii de ea. Cu timpul acest lucru devine un obicei.

Nu știam că dacă ea are dispoziție proastă, ar trebui imediat să o îmbrățișez, să aflu ce s-a întâmplat, iar apoi s-o liniștesc. La mine, în această privință, e complet diferit. Când mi-e greu pe suflet, vreau să fiu singur.

Nu știam că dacă nu cere ajutorul, ea așteaptă să-l ofer singur. Pentru ea e important să se simtă femeie, iar cal pot fi eu. Da!

Dacă nu-i vei permite să ridice ceva mai greu decât un buchet de trandafiri, în curând poți observa că dispoziția proastă e tot mai rară, iar zâmbetul nu-i dispare de pe față.

Nu știam că femeia nu este doar amanta cu care poți împărți patul, baia, masa de bucătărie. Dar şi prietenul pe care trebuie să-l asculți cu atenție. Să-l asculți, chiar dacă nu spune nimic.

Femeia nu este o enigmă, nu. La fiecare întrebare pot obține un răspuns, dacă sunt puțin mai atent. Ea întotdeauna spune ce vrea. Întotdeauna! Este ciudat atunci când bărbații afirmă că nu știu ce vrea femeia lor. Probabil, ei nici nu vor să știe acest lucru.

Nu știam că relația – este “eu” la pătrat. Fiecare trebuie să-și facă pașii, până când ambii se vor ciocni cu buzele. Dacă tu stai pe loc, iar celălalt merge spre tine, atunci, cel mai probabil, într-o zi vei rămâne în spatele lui.

Fiecare face pașii lui. 

Să-l împingi pe celălalt în prăpastie – nici pe departe nu e sfârșitul. Din orice groapă întotdeauna poți ieşi, important e să nu respingi mâna celui care te-a împins acolo. Şi agățându-te de ea, să nu aștepți momentul potrivit pentru a-l împinge ca răspuns.

Să răspunzi înapoi ar însemna să beți ambii otrava aceluiași pahar. Chiar și atunci când celălalt știe despre proprietatea dezastruoasă. Trebuie să vărsați din vas ceea ce omoară şi să turnați în el ceea ce îmbată.

De exemplu, răzbunarea nu dă efectul așteptat, ci doar afectează. Sau tandrețea mâinilor – de la care te îmbeți mult mai puternic, decât de la orice vin bun.

Nu știam că sentimentele se află la vârful degetelor cu care te atingi de ea. Și dacă harpa cântă, acesta este instrumentul tău. Fie ai talent, fie nu…

Autor: V. Prah

Sursa