Greşelile oamenilor despre fericire şi iubire de sine

“Iubește-te şi totul va reveni la locul său. Trebuie să te iubești sincer pentru a atinge culmi înalte”. ~ Lucille Ball

Acum câteva săptămâni eram la o petrecere, iar la un moment dat s-a început o discuție despre sport. Eu, spuneam că fitness-ul este bun, iar un bărbat supraponderal mi-a răspuns că ridicarea greutăților este doar pentru cei nesiguri. Şi a mai adăugat , că se iubește aşa cum este şi nu are nevoie să demonstreze cuiva ceva.

Adevărul este că am fost ca el. Până la 20 de ani mâncam puțin şi eram foarte slab. Arătam oribil şi mă îmbolnăveam deseori, ceea ce putea fi mai rău decât obezitatea. Însă refuzam să mănânc mai mult şi să fac sport, deoarece consideram că a fi încrezător, înseamnă să nu te schimbi. Încercam să mă conving că eram foarte fericit.

Atitudinea mea s-a schimbat, atunci când am început să mă întâlnesc cu oameni pasionați de stilul de viață sănătos. Am fost surprins de atitudinea lor pozitivă și modul în care au obținut rezultate, nu se temeau să se schimbe și în același timp, să rămână ei înșiși.

Mulți încă mai cred că, ori te iubești și nu te schimbi, ori te urăști și cauți ceva nou.

Când am început să lucrez cu sârguință asupra corpului meu, am înțeles că şi în alte domenii făceam greșeli: îmi permiteam să fac munca necalitativ, pentru că mi se părea că nu sunt capabil şi mă acceptam aşa cum sunt. De asemenea, eram timid şi tăcut, însă rămâneam “eu însumi”.

Educă-te strict, dar corect, cu speranța pentru un viitor fericit.

În filme deseori se utilizează scenariul: protagonistul este nefericit, obține ceea ce-şi dorește şi happy end. Dar dacă vei citi biografiile oamenilor de succes, vei întâlni un fapt curios: ei au cunoscut fericirea înainte să obțină totul.

Joan Jet a devenit fericită când a început să cânte, nu atunci când a obținut succesul. La fel s-a întâmplat şi cu Arnold Schwarzenegger, în ciuda dificultăților, el primea plăcere de la antrenamente.

Avem nevoie de obiective, iar când le atingem, trebuie să stabilim altele noi. Nu merită să te protejezi de fericire, de parcă te-ai motiva cu ea. Oferă-te acestui sentiment și iubește-te.

Îmi iubesc corpul, cariera, sufletul, însă nu mă opresc din dezvoltare. Deci, ține minte: iubește-te și alege fericirea personală. Atinge obiective înalte și trăiește-ți viață luminos.

Autor: John Fawkes

Sursa