Nu există o rețetă garantată a succesului. Fă ceea ce-ți place!

Pentru mulți oameni, gândul că vor crea ceva şi nu va fi apreciat sau acceptat – este insuportabil.

Este absurd să cerem de la oamenii de știință garanții că vor face o descoperire. Este ridicol să aștepți de la un muzician ca fiecare piesă să fie un hit…

Astăzi am avut o conversație minunată cu un client, despre cum să nu-şi facă griji, dacă publicul nu-i va accepta noua compoziție. Cum să nu se îndoiască, să fie încrezător că muzica lui nu va trece neobservată. Răspunsul a fost: Nicicum. Un răspuns neplăcut, care lasă mult loc pentru îngrijorare.

Însă viața – este o improvizație, în care nimeni nu poate prezice unde te va duce. De multe ori m-am convins, din propria experiență, că este imposibil să prezici ce îi va plăcea cititorului. Tehnicile verificate eșuează, iar ceea ce faci din neputință, brusc dă rezultate.

Dorința de a lăsa ceva în urmă, de a păstra pe Pământ cel puțin o amintire despre tine – în opinia mea, este una dintre cele mai frumoase manifestări ale spiritului uman.

Şi un mod garantat de a lăsa această urmă ar fi să scrii cu vopsea pe o piatră “Aici am fost eu, …” sau să faci ceva ieșit din comun, de groază. Iar dacă vei încerca să rămâi în memorie cu ceva pozitiv – aici, din păcate, nimeni nu-ţi oferă garanții.

Nu există o rețetă garantată a succesului. Fă ceea ce-ţi vă place şi la naiba cu această urmă lăsată în Univers.

Recunoașterea unei capodopere nu este în competența noastră. În puterea noastră stă să facem ceva care în viitor poate fi brusc – ceva remarcabil. Însă nu vom putea calcula asta vreodată.

Sursa