4 argumente împotriva instruirii preșcolare suplimentare și admiterea la școală la 6 ani

Fiica mea are 6 ani şi deja de un an primesc întrebări de la cunoștințe, părinți, clienți:

– Mergeți la școală anul acesta?
– Cum vă pregătiți pentru școală?
– La ce cursuri pregătitoare mergeți?
– Ce instruire suplimentară primiți?

Vă răspund:

– Nu mergem.
– Nu ne pregătim.
– Nu mergem și nu vom merge.
– Nu primim și nu planificăm.

Iată de ce:

1. Dezvoltarea de bază a preșcolarului se întâmplă în joc.

Psihicul copilului se dezvoltă benefic doar în joc.

Știți, ce abilitate joacă rolul principal în succesul copilului la școală? Nu este capacitatea de a număra, a citi sau a scrie. Este abilitatea de a intra în contact cu colegii, cu adulții și de a menține relații sănătoase.

Sarcina părinților este să-i creeze copilului condiții pentru joc. Dacă în loc să se joace și să se miște, el va sta la lecții suplimentare, veţi obține un copil obosit, cu probleme psiho-emoţionale şi de socializare, cu un corp slăbit și cu boli frecvente.

Copiii care nu s-au jucat suficient în copilărie, la vârsta adultă se deosebesc prin iresponsabilitate şi lipsă de independență sau neputință socială, o cale directă spre dependenţă.

2. Un copil de 6-7 ani încă nu are reflecție, abilitatea de a face introspecție, a-şi vedea acțiunile dintr-o parte și a prezice consecințele acestora. Această abilitate se dezvoltă la 8-9 ani. Doar în acest moment copilul începe să gestioneze activitatea de învățare.

3. La copilul de 6-7 ani domină activitatea emisferei drepte a creierului, responsabilă de gândirea figurativă, creativitate, intuiție, percepția integrală a lumii. Însă metodele de predare sunt concepute pentru munca emisferei stângi, care este responsabilă de gândirea logică.

Până la 7 ani, la copil predomină motivația jocurilor. Pentru a învăța, trebuie să prevaleze motivația educațională. Ca rezultat, copiii se plictisesc repede și pierd aproape imediat motivația de a învăța.

4. Toate acestea sunt confirmate de cunoștințele mele care şi-au dus copilul la școală la vârsta de 6 ani și regretă. Copiii lor aveau dificultăți în comunicare, mentalitate șubredă și probleme la învățătură.

Educația preșcolară suplimentară și admiterea la școală la 6 ani dăunează copilului Dvs!

Sursa