Dacă bărbatul îţi spune: “Nu pot trăi fără tine” – alungă-l cât mai departe!

Cele mai importante Reguli pentru a construi o relație corectă, respectiv fericită de la unul dintre cei mai recunoscuți psihologi la nivel mondial Mihail Litvak.

1. Declarația de iubire nu este o sentință

Dacă bărbatul își explică dragostea prin: „Am nevoie de tine! Nu pot trăi fără tine!”, fără să stai prea mult pe gânduri – alungă-l cât mai departe. Dacă are atât de multă nevoie de tine, atunci nu vei putea face nici un pas fără el.

Alungă-i și pe cei care-ți spun: „Cât ești de deosebită. N-am mai întâlnit o femeie ca tine!” Așa îşi explică dragostea un afemeiat cu experiență.

Un bărbat adevărat şi-ar declara iubirea astfel: „Mă simt bine alături de tine. Hai să trăim viața împreună!”

2. Gelozia – semnul neîncrederii.

Dacă bărbatul de lângă tine este gelos – el nu are încredere în sine. Un bărbat adevărat este sigur că femeia lui nu-l va înșela.

Emoțiile – la o parte, calculul este mai important

Căsătoria ar trebui să fie calculată. Un om emoțional, fără a fi și rațional, este un om prost. Și încă se şi mai laudă, spunând: “Sunt o persoană emoțională”. Ce înseamnă emoțional? Prostuț. Sunt emoțional, prin urmare, sunt pierdut.

4. Alcoolicul – gonește-l cât mai departe!

Nu crea o familie cu un om dependent de alcool. De regulă, aceştia vorbesc frumos despre iubire, știu cum să te distreze, cu ei nu te plictisești. Însă sunt oameni profund nefericiți, blocați pentru totdeauna în dependența lor. Alcoolismul se tratează doar într-un singur caz: dacă însuși alcoolicul vrea să renunțe la dependența lui.

5. Familia – este o întreprindere

Familia ar trebui tratată ca o întreprindere. Prin urmare, ea trebuie să aibă un “birou”, adică un apartament şi “personal calificat”, adică soții trebuie să aibă o profesie și un salariu. Nu vă legați cu oameni bolnavi sau săraci: cu ei “întreprinderea” nu va funcționa.

6. Statutul social trebuie să fie același

Nu este recomandat ca unul din parteneri să fie cu un nivel mai ridicat sau scăzut decât celălalt. Partenerul care se află mai sus trebuie să-l ajute pe celălalt să-l ajungă din urmă. Atunci când nu ai grijă de dezvoltarea ta, dar și de a partenerului, distrugi ceea ce vă apropie.

7. Regina trebuie să-şi caute Regele

Dacă te consideri Regină, căută-ți un Rege. Și invers. Sunt multe exemple când oamenii au funcții, au reușit în carieră, însă în viaţa personală nu reușesc nimic. Problema este că acești oameni sunt rău pregătiți pentru viaţa de familie. Dacă femeia se consideră regină și caută un rege, însă nu-l găsește în mediul ei, atunci ar trebui să urce mai sus – în plan personal, profesional sau social. Și acolo îl va găsi cu siguranță.

8.Viziuni și gusturi comune – iată fundamentul unei relații reușite

Dragostea nu este atunci când partenerii se privesc unul pe celălalt, dar când privesc în aceeași direcție.

9. Cine plătește – acel solicită muzica

În familie soțul şi soția au fiecare treapta sa. Faptul că ești bărbat, nu te face să fii șeful. Principalul în familie trebuie să fie cel care câștigă mai mult.

10. Cât mai mult sex – neplictisitor şi cât mai variat.

Psihologii pun sexul pe locul trei ca factor care consolidează relațiile. Cum credeți cine are nevoie de mai multă varietate în sex? Bărbații sau femeile? Femeile! De multe ori mi se plâng: în familie totul este normal, soțul câștigă bine, însă nu-l mai suport. Şi totul pentru că în pat bărbatul de fiecare dată se comportă la fel! Este plictisitor!

Sursa