„Dacă o relație este secretă, nu ar trebui să fii în ea.” Stai departe de bărbații inaccesibili!

Publicăm un pasaj uimitor din cartea Reginei Brett “Dumnezeu nu clipește niciodată”. Stai departe de bărbații inaccesibili!

“A existat o perioadă în viața mea – de la vârsta de douăzeci până la aproape patruzeci de ani – când bărbații treceau pe lângă mine. De fapt, mă întâlneam cu același bărbat, i se schimba doar numele.

Mi-am dat seama de acest lucru doar atunci când după o relație cu un bărbat, am avut nevoie de ajutor psihologic. Părea un tânăr chipeș care tremura de dorința de a se întâlni cu mine. Timp de trei luni “s-a învârtit”  în jurul meu. Și exact atunci când eram gata să scot protecția, mi-a spus că nu poate ieși la întâlnire în week-end, pentru că în oraș vine logodnica lui. Cine – cine vine?

Da. Era logodit. Din nou am ajuns o mâncare care trebuia înfulecată pe ascuns. Eram furioasă. Doar am prevăzut totul. Tipul ăsta nu era homosexual, alcoolic, dependent de droguri, nu avea soție – nimic de genul ăsta. Cum s-a întâmplat că am ajuns încă o dată să mă întâlnesc cu un bărbat “inaccesibil”?

Aceasta este povestea vieții mele. De ce o repet iar şi iar? În acea seară, când i-am spus că nu vreau să-l mai văd, am plâns şi m-am rugat Universului “De ce întotdeauna atrag bărbaţii inaccesibili?”

Iar Universul mi-a răspuns: “Pentru că te temi de cei liberi”

Wow! Mi-a dat seama: mă tem că bărbatul poate rămâne. De ce? Fiind copil am trăit sub același acoperiș cu un bărbat care țipa şi era furios. Pe de altă parte, a fost cel mai generos și mai dezinteresat tată din lume. Dar niciodată nu știai cu ce parte se va întoarce spre tine. Cândva, demult, fiind încă copil, mi-am făcut o regulă în minte, care s-a întipărit ferm în inima mea: „Bărbații aduc durere. Niciodată nu trăi cu un bărbat.”

Deci, nici n-am trăit cu ei. Îi alegeam pe cei care nu vor rămâne. Inaccesibili. Căsătoriți, care se întâlneau cu altele, care trăiau în alt stat, bețivi sau exagerat de muncitori. Bărbați care nu-mi aparțineau cu adevărat. Băieții buni care ar fi rămas lângă mine, mă speriau. Câțiva ani de terapie m-au ajutat să fac faţă acestei frici.

Medicul, care mi-a vindecat cele mai întunecate și profunde răni, m-a învățat regulile de bază ale întâlnirii. Ea voia să ţin minte 4 lucruri importante:

Secretul. Relația voastră va rezista privirii societății? Dacă o relație este secretă, nu ar trebui să fii în ea.

Trauma. Această relaţie îţi provoacă durere sau cumva te umileşte pe tine sau pe copiii tăi?

Senzațiile. Te întâlnești doar pentru a evita senzațiile și sentimentele dureroase? Această relație e pentru a te auto-calma?

Goliciune. Această relaţie este goală, în ea nu există grijă și devotament?

Din acea zi mi-am dat seama că principala calitate pe care trebuie s-o caut la un bărbat este – accesibilitatea.

Cu timpul mi-am făcut propria listă cu sfaturi referitor la relaţii:

– ţine-te departe de bărbații inaccesibili.

– fără secrete.

– păzeşte-te de dependenţe.

– fii un canditat atractiv.

– spune lumii ce vrei de la un partener.

– nu te uita la ambalaj.

– îmbunătățește-te.

– pentru oricine în această lume – există cineva.

Sursa