10 motive pentru care nu poţi avea o relaţie de prietenie cu fostul partener

Pot oare foștii parteneri să rămână prieteni? Probabil fiecare din noi cel putin odată şi-a pus această întrebare. Unii răspund afirmativ, amintindu-și bine-cunoscuta zicală “timpul vindecă totul”, alții nu-și pot imagina o astfel de posibilitate, când vine vorba de dragoste.

Nu există un răspuns corect la această întrebare. Dar există mai multe motive pentru care nu puteți fi prieteni.

1. Este jenant.

Cu siguranță nu te vei simți confortabil în prezenta fostului/fostei. Acest sentiment va fi întotdeauna între voi datorită relației din trecut. Este dificil să depășești acest sentiment, uneori chiar imposibil.

2. Între voi va exista problema încrederii

Este foarte important să poţi avea încredere, însă şi mai dificil să justifici încrederea cuiva, în special a persoanei iubite. Veți putea avea încredere din nou unul în celălalt?

3. Învinuiri

Inevitabil vă veți învinovăți reciproc, iar aceasta vă poate împiedica să construiți relația de prietenie. Vor exista momente în care veţi da frâu amintirilor, iar discuția voastră se va transforma în ceartă.

4. Veți ajunge în centrul atenției

Atunci când veţi fi într-o companie de prieteni, inevitabil ajungeți în centrul atenției, iar voi doi deveniți obiectul glumelor.

5. Pregătește-te să auzi “Trebuie să fiţi din nou împreună”.

Desigur, veți auzi de multe ori acest lucru. Motivele pentru care ați decis să vă despărțiți pot uneori să-ţi iasă din memorie și chiar îţi poate veni gândul de a reînnoi relația. Din păcate, de cele mai multe ori aceasta e o idee proastă.

6. Prietenia cu fostul te va împiedica să mergi mai departe

“Prietenia cu fostul” te poate deruta – oare mai ai ceva sentimente pentru el, sau ești gata să mergi mai departe?

7. Relația nouă

Prietenia cu fostul ar putea să nu-i fie pe plac noului partener. Acesta poate deveni gelos sau chiar va provoca conflicte. Oare ai nevoie de astfel de probleme?

8. Mai există sentimente.

Poate că motivul pentru care ai fost de acord să rămâneți prieteni este că eşti încă îndrăgostită. Poate vei obține sprijin de la o astfel de relație, dar în cele din urmă îţi va aduce doar suferință. Fă-ți o favoare – gândește-te de două ori înainte de a deveni prietenă cu fostul.

9. Singurătate în loc de fericire.

Dacă continui să comunici cu fostul partener – e doar un pas înapoi. Nu te va face fericită, dar va fi un obstacol în calea fericirii reale.

10. Regrete

Dacă totuși vrei să rămâi prietenă cu fostul, asigură-te că nu ai regrete sau gânduri nespuse despre trecut, în special atunci când unul dintre voi are o relație nouă. Asigură-te că nu ai speranțe pentru a reînnoi relația, în caz contrar te vei răni şi mai mult.

Sursa