9 motive pentru care oamenii inteligenţi au ghinion în dragoste

Relațiile sunt un lucru complicat, pentru că trebuie să ai grijă nu doar de nevoile tale, ci să ţii cont şi de nevoile partenerului. Bineînțeles, dragostea poate depăși multe lucruri, dar … cum să găsești dragostea, dacă nu poți întâlni persoana potrivită? Apropo, oamenii inteligenți adesea au ghinion în dragoste. Și problema nu este că sunt mai răi, ci că gândesc prea mult. Iată 9 motive de ce relațiile lor nu întotdeauna au succes.

1. Analizează situația

Confruntându-se cu o situație nouă, oamenii inteligenți tind să calculeze rezultatul posibil al evenimentelor, pe baza experienței anterioare. Prin urmare, ei fac adesea decizii în avans, fără să aștepte și să vadă cum se vor întâmpla lucrurile, de aceea le este mai dificil să mențină relația, pentru că la cele mai mici semne ale problemei, vor rupe relația.

2. Le este dificil să se deschidă altora

Le este dificil să se deschidă altora, pentru că nu uită cum au fost răniţi în trecut. Ei doar încearcă să nu repete propriile greșeli. Și, ca rezultat, aceasta duce la despărțire – cine va fi dispus să piardă timpul cu o persoană care nu poate fi deschisă într-o relație.

3. Sunt direcţi

Uneori prea direcți. Ei spun ceea ce gândesc, însă de multe ori acest lucru este perceput de alții ca vulgaritate. Nu le place să ascundă esențialul, însă în unele cazuri totuși merită să arate puțină delicatețe. Doar că acesta nu este stilul lor …

4. Nu captează unele semnale sociale

Ei nu înțeleg aluziile și nu observă atunci când cineva îi place cu adevărat. Nu este vina lor, însă de multe ori relațiile nu se dezvoltă tocmai pentru că nu observă interesul care vine din partea altor persoane.

5. Sunt ghidați de minte, nu de inimă

Ceea ce dictează mintea este mai ușor de înțeles, mai ușor de acceptat. Inima… este o poveste complet diferită. Nu întotdeauna este posibil să înțelegem ce simte și ce încearcă să ne spună. De aceea e mai ușor să fie ignorată.

6. Realizările pentru ei sunt mai importante decât relațiile

Omul poate controla mai uşor lucrurile în care este bun. Cu relațiile, nu întotdeauna este ușor. De aceea, oamenii inteligenți își apreciază cariera și realizările – pentru că aici ei sunt cu adevărat buni.

7. Unii oameni inteligenți sperie

Nu toți sunt siguri că corespund nivelului. Oamenii se tem că nu vor avea ce discuta, se tem de inteligența unor oameni.

8. Adesea sunt înțeleşi greșit

Oamenii inteligenți nu pot face nimic cu modul în care văd ei lumea și reacționează la ea. Acest lucru de multe ori îi sperie pe alții … Deși credeți-mă, oamenii inteligenți merită să fie cunoscuți mai bine.

9. Oamenii inteligenți doresc să fie singuri

Ei știu ce vor de la viață și uneori relația nu face parte din planul lor. Poate că nu e pentru totdeauna, dar va dura atâta timp, cât se vor simți confortabil într-o astfel de situație.

Sursa