8 reguli de bază pentru a comunica cu oamenii: Instrucțiune pentru introvertiți – schizoizi

Instrucțiune pentru introvertiți-schizoizi

1.Atunci când vorbești cu cineva, nu te uita la picioare sau prin părți, ci în direcția feței. Nu-l privi direct în ochi, e suficient să-l privești în zona nas-buze-bărbie. Nu privi obiectele din spatele interlocutorului! Oamenii reacționează nervos la “privirea prin”, care apare în acest caz.

2. Ascultând interlocutorul, din când în când dă din cap. Astfel se creează contactul de care au nevoie persoanele.

3. Atunci când simți căldură și simpatie pentru interlocutor, zâmbește nu doar în interiorul tău, ci și cu fața.

4. Poartă câteva bijuterii (una-două nu mai mult) strălucitoare și neobișnuite sau elemente de îmbrăcăminte. Atenția interlocutorului se va lovi de ele, astfel veţi egala puțin pozițiile în conversație.

5. Când nu cunoști interlocutorul, iar el te cunoaște, vorbește cu fraze neutre, fără a menționa numele. Evită conversațiile despre evenimentele din trecut. Tot ce este important să ştii în această conversație, el însuși îţi va spune. În cel mai rău caz, te poți plânge de oboseală și memorie proastă. Astfel, oamenii nu-şi vor da seama că nu îi recunoști, iar între timp îţi vei aminti.

6. Când ești întrebat: “Cum stau treburile?” – în nici un caz nu vorbi despre ceea ce te preocupă sau te interesează în acest moment. Trebuie să răspunzi: „Totul este bine” – și să adaugi una sau două propoziții despre rutina curentă.

7. Fă-ţi o colecție de bancuri amuzante, din viața ta sau a celor pe care îi cunoști. Atunci când în conversație vine o pauză neplăcută sau când interlocutorul așteaptă povestea ta de viață, un banc la subiect se potrivește excelent.

8. Atunci când ai obosit de conversație, nu-i spune despre asta interlocutorului. De obicei oamenii se supără când află că cineva a obosit de ei… În schimb, îi poți spune că ai o problemă urgentă şi importantă, mulțumește-l pentru conversația interesantă şi cu regret evident spune-i “la revedere”.

Sursa