Iată de ce femeia modernă nu are atât de multă nevoie de a se căsători şi a crea o familie

Există un mit, potrivit căruia femeia are mai multă nevoie de căsătorie, iar bărbatul la rândul său, doar este de acord cu familia și căsătoria.

Nu este așa. Psihologul Chris Norman este convins că afirmația precum că femeia este dispusă să facă multe lucruri doar pentru a se căsători şi a-şi crea o familie – este o suprasolicitare a societății patriarhale, care deja este învechită.

Femeia are nevoia de a se autorealiza

Ideea este că femeia trebuie să se realizeze. Şi deoarece omenirea, acum 50 de ani, nu-i permitea să se realizeze în societate, femeii nu-i rămânea decât să aleagă familia.

Acum, lumea s-a schimbat și majoritatea femeilor nu sunt dispuse să părăsească locul de muncă, doar pentru că aşa vrea bărbatul.

Femeia are nevoie de copii.

Femeia vrea să fie mamă. Însă acum, nu e nevoie să creezi o familie pentru aceasta.

Absența unui soț și prezența unui copil uneori fac viața mult mai ușoară. Pentru că mulți bărbați nu conștientizează că familia este munca a doi oameni și nu un hotel unde este “totul inclus”, unde poți sta liniștit pe canapea, iar femeia să fie pe post de servitoare şi să aibă grijă de toţi.

Femeia are nevoie de bani

Astăzi femeile sunt capabile să câștige singure. Din acest motiv, banii nu mai sunt baza relațiilor.  Însă, există bărbați incredibil de bogați de dragul cărora femeile sunt gata la multe. Doar că acești bărbați îi poți număra pe degete.

Femeia are nevoie de iubire

Fără îndoială, femeia trebuie să simtă dragoste, grijă și afecțiune. La fel ca şi bărbatul. Însă pentru aceasta nu este nevoie să creezi o familie.

Psihologul Chris Norman, este convins că astăzi femeia este mai puțin dispusă să închidă ochii la atitudinea proastă față de ea, să ierte trădarea și să tolereze alte lucruri care înainte se numeau “înțelepciune”. Femeile îşi doresc dragoste, nu doar un individ de sex masculin lângă ele, pentru ca societatea să considere că la ea totul este în regulă.

Femeia în zilele noastre nu are nevoie de relații și familie în forma cu care ne-am obișnuit. Femeia are nevoie de un partener bun, de un prieten și un iubit pasionat. Toate aceste lucruri sunt puțin diferite de timpurile când relația și căsătoria erau construite pe a face ordine în casă și a servi masa.

Femeia are nevoie de un partener care își propune, de asemenea, să investească în relație și pentru care familia este ceva spiritual și valoros, nu doar spațiul unde este deservit. Familia în forma sa veche nu-i mai este necesară femeii moderne – este convins Chris Norman.

Sursa