Ce îl așteaptă pe un bărbat bun, atunci când întâlnește o femeie care a fost într-o relaţie toxică?

Se spune că întâlnirea cu un bărbat bun, este precedată de o încercare prelungită de sortare a escrocilor sentimentali: un fel de plată karmică în avans pentru viitoarea fericire. Doar că nu este clar, ce-i trebuie unui bărbat bun o astfel de neînțelegere?

Femeia care a reușit să guste toate deliciile unei relații toxice este o ființă ciudată, speriată, prudentă. Doar că vor fi unele “erori de sistem”, cu care tu, bărbatule bun, te vei confrunta dacă vei îndrăzni să începi o relație cu femeia care a  auzit multe despre tine, însă a văzut un prototip complet diferit.

Primul punct, fiind şi cel de bază – ea niciodată nu se va baza pe tine. Poate că i-ai promis că vei veni, o vei ajuta, vei rezolva, vei face. Ea a auzit aceasta de atâtea ori, încât s-a obișnuit să nu acorde atenție promisiunilor. Mai degrabă va face totul singură, decât să simtă o nouă dezamăgire.

Nu trebuie să strigi din duş :” Ia telefonul meu şi răspunde la apel”. În viaţa ei toate telefoanele aveau parolă, pentru că în ele se păstrau secrete. Ea nu se va apropia de telefonul tău niciodată.

Ei bine, de ce ești din nou surprins când vorbești despre munca ta, planurile de vacanță și acest cuvânt care e greu de rostit “te iubesc”? Ea nu va sări în sus de bucurie, nu va străluci ca soarele, în cel mai bun caz va înghite tăcut, fără să pună prea multe întrebări, în cel mai rău caz, vei observa un zâmbet strâmb şi fraza “Am trecut prin aceasta, știu ce e”.

Respirație profundă şi uşa de la intrare se închide. Fără certuri. Ele au fost destule în viaţa ei. Cuvintele demult nu mai semnifică nimic şi demult nu se mai teme că totul se poate termina în orice moment.

Apropo, din nou nu te-a avertizat că vineri se întâlnește cu o prietenă și că în weekend lucrează pentru că are mult de lucru? Calmează-te. Vezi punctul unu.

Despre roata perforată, angina purulentă și moartea hamsterului iubit, probabil nu vei afla primul și nici măcar al doilea. Nu trebuie să vii cu pretenții “De ce nu m-ai sunat?”. Nu te va ajuta. Va trebui să repeți de un milion de ori că poate și trebuie să te sune atunci când are nevoie de ajutor și sprijin.

Și asta nu e tot. Însă pentru a înțelege cum stau lucrurile, e suficient şi atât.

Deci, spune-mi bărbatule bun, de ce ai nevoie de aceste scene inexplicabile de logica obișnuită? De ce ai nevoie de aceste puzzle-uri complicate și o viață tulburătoare? Ești un masochist? Cu toate acestea, dacă ai citit până la sfârșit, probabil știi răspunsul. Și eu îl știu. Și îmi pare rău. Însă merită. Deci, mult noroc! Sper să reușești!

Sursa