12 citate tămăduitoare de la femeia care credea că creierul este ființă vie…

Natalia Bekhtereva și-a dedicat întreaga viață studierii creierului uman pe care îl considera ființă vie ce se află în corpul nostru. Întotdeauna a vrut să privească dincolo de limite, să fie acolo unde nimeni nu a fost, să înțeleagă cine îl face pe om – om. Și, se pare că a reușit. Detalii în citatele ei:

1. Impactul cel mai frecvent și semnificativ asupra stării de sănătate a creierului uman îl au emoțiile.

2. Plimbările sau orice tip de mișcare sunt cel mai bun remediu împotriva tulburărilor emoționale.

3. Un echilibru educat al emoțiilor, mândria rezonabilă și perseverența – sunt cele mai importante condiții pentru realizarea deplină a talentului.

4. Dacă oamenii ar fi fost sănătoși, mai puțin deprimați sau supraexcitați din cauza problemelor, atunci potențialul creativ al omenirii ar crește semnificativ. În special acum în faza de creștere al fluxului informațional.

5. Deseori mă gândesc la creier ca la un organism separat,  “o ființă într-o ființă”. Creierul se protejează singur de avalanșa de emoții negative. Când mi-am dat seama de acest lucru, m-am simțit de parcă aș fi găsit o perlă.

6. Întotdeauna am vrut să privesc dincolo de limite, să fiu acolo unde nu a mai fost nimeni, să înțeleg ce-l face pe om – om.

7. Apropo, ştiai că în creierul tău există un detector de erori? El îţi amintește – “nu ai stins lumina în baie”, îţi atrage atenție asupra expresiilor greșite şi propune altor părți ale creierului să le analizeze, ce se ascunde în spatele greșelii – ironie, lipsa de cunoștințe sau neglijența vorbirii rapide a cuiva? Doar eşti om, trebuie să știi și să înțelegeți nu unul, ci mai multe planuri.

8. Se pare că atunci când cineva spune “după tot prin ce am trecut, am devenit o altă persoană” şi are dreptate, deoarece a fost reconstruită toată munca creierului, chiar și unele centre s-au mutat.

9. Presupun că gândul există separat de creier, el doar îl prinde din spaţiu şi îl citește. Vedem multe lucruri pe care nu le putem explica. M-am întâlnit cu Vanga – ea citea trecutul, vedea viitorul. Potrivit Academiei Bulgare de Științe, numărul predicțiilor sale care s-au adeverit este de 80%. Cum a făcut-o?

10. Se spune că numai 5-7% din celulele creierului funcţionează. Personal, în baza cercetărilor mele, consider că la persoanele inteligente, cu gândire creativă funcţionează aproape 100% – însă nu dintr-o dată, ci pe rând, în grupuri.

11. Anii iau cu ei toată frumusețea exterioară și cu vârsta sufletul uman treptat se eliberează de coperți și apare în forma sa originală. Nu mai este nevoie să joci anumite jocuri. Poți fi tu însuți, poți spune deschis ce crezi și ce simți. În cele din urmă înțelegi că fericirea e ceea ce poți împărtăși altora azi şi acum.

12. Ne luptăm cu viața și ne gândim: vom obține un premiu, vom cumpăra un apartament, o mașină, vom obține un loc de muncă bun și toți vor fi mulțumiți. Însă ţi se va întipări în minte momentul în care tata, tânăr, cânta un vals la pian, iar tu – te roteai, te roteai după muzică, ca o frunză de toamnă..

Sursa