10 lucruri care se întâmplă atunci când pleci dintr-o relaţie toxică şi întâlnești un bărbat bun

Fiind într-o relație toxică, nu înțelegi cât de puternic te influențează violența emoțională. Relațiile toxice provoacă o dependenţă ciudată.

Aștepți schimbări şi în același timp te bucuri că totul este obișnuit. Este foarte dificil să ieși dintr-o astfel de relație. Iar când te descurci şi pleci, te întorci pentru că îţi lipsește persoana. Nu-ţi ajunge senzația de adrenalină, de emoții intense. De la dragoste, la certuri și reconciliere.

Însă într-o zi vei cunoaște un tip bun. Și doar atunci vei înțelege cât de negativ te-a afectat această relație toxică. Chiar vei respinge oamenii, pentru că nu eşti obișnuită să fii tratată atât de bine. Respingi această atitudine.

1. La început aștepți ce este mai rău

După o relație toxică, nu mai ai încredere în nimeni. Nici chiar în tine însăți. Când începi o relație nouă, aștepți de la partener ce este mai rău. Nu crezi că bărbații buni există.

2. Te gândești prea mult.

Ţi se pare că toată lumea are propriile motive şi nimeni nu este sincer când spune ceva. Ai fost minţită atât de des, încât ţi se dezvoltă o paranoia ireală. Nu crezi că oamenii pot fi cinstiți. Faci concluzii nebunești şi te îndoiești de oamenii buni din cauza unui singur escroc sentimental.

3. Ţi se pare că atât de bine nu poate fi

Dacă eşti tratată atât de bine, ţi se pare că ceva nu este în regulă. E prea bine, pentru a fi adevărat. Aştepţi ca relaţia să se termine brusc, fără explicații. Însă zi de zi, el îţi demonstrează că rămâne aceeași persoană care a fost la început. Nu ţi-a dat motive să te îndoiești.

4. Apoi îl respingi

Omul din trecut ţi-a insuflat că nu meriți nimic bun. Ţi-e teamă de bine, pentru că nu-ţi dorești să-l pierzi. Nu-ţi dorești să suferi din nou, de aceea încerci să distrugi totul singură. Apoi vei înțelege că acest bărbat nu este ca toţi ceilalți: tu alergi, iar el fuge după tine. Când îl respingi el te lipește strâns la pieptul lui şi nu-ţi dă drumul.

5. Aştepţi certuri

Aștepți certuri, în schimb însă totul se discută şi se explică. Înțelegi că oamenii normali nu pleacă din cauza celor mai mici neînțelegeri.

6. Îţi ceri iertare prea des.

Când un bărbat bun iubește femeia care a fost într-o relaţie toxică, o face să înțeleagă că nu merita ceea ce i s-a întâmplat. El devine o excepție în viaţa ei, stabilind noi standarde.

7. Ghiceşti: şi dacă îi va fi mai bine fără tine.

Crezi că îi va fi mai bine fără tine, dar nu este aşa. Ți-a făcut viața mai bună și acest lucru este reciproc. Știu că ți-e teamă să iubești. Știu că ești îngrozită să laşi pe cineva atât de aproape. Însă sensibilitatea, puterea, înțelegerea și răbdarea față de ceilalți – toate acestea te fac frumoasă.

8.Tu compensezi cu exces

În trecut ai fost învățată că eforturile tale erau insuficiente. Erai nevoită să dai tot ce aveai mai bun, să demonstrezi, să concurezi. Însă a venit timpul să conștientizezi: stăruințele tale erau suficiente, doar că el nu le merita.

9. Apoi ai încredere în el. 

La un moment dat, îi vei spune partenerului tău despre trecut. Vei avea încredere în el şi vei descoperi că nu vrea să te părăsească. Dimpotrivă, i-ai dat un motiv să rămână.

Cu lacrimi în ochi vei simți recunoștință pentru că relația toxică nu te-a distrus, ci te-a făcut o persoană puternică.

10. În sfârșit vei cunoaște ce este dragostea adevărată

Începi să înțelegi că fosta ta relație nu are nimic comun cu dragostea. Dragostea nu trebuie să-ţi frângă inima, iar apoi să ţi-o lipească. Dragostea adevărată nu se joacă cu inima ta și nu te rănește. Vei înțelege că nu era iubire, ci control.

Vei găsi forţe şi vei iubi din nou, însă acum vei iubi cu adevărat. Iubirea adevărată vindecă – exact aceasta a făcut bărbatul nou din viaţa ta.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!