Ce trebuie să știi despre introvertiți: 10 trăsături distinctive

„Desigur, nu este ușor să fiu introvertit. Uneori gândul că sunt proiectat în alt mod, mă bântuie de câteva ori pe zi” – spune blogger-ul Thomas Kugler. Dar, din descrierea lui, persoana introvertită are o imagine destul de simpatică.

Iată câteva trăsături distinctive care te vor ajuta să înțelegi că ai în faţă un introvertit:

1. Întotdeauna urmărim şi observăm

Suntem calmi, este adevărat, însă aceasta nu înseamnă că în mintea noastră nu se întâmplă nimic. Extravertiții lasă totul aici – se gândesc la ceva şi imediat îţi spun despre aceasta. Iar noi – ne gândim şi nu spunem nimic. Cel puțin acum. Chiar dacă nu spunem nimic, gândurile noastre pot rătăci departe.

2. Avem intuiție supraomenească

Este un lucru şi bun şi rău în același timp. Aproape fiecare introvertit e capabil într-o clipă să simtă schimbările, dacă ceva nu merge bine. Partea rea e că chiar dacă greșim, ne considerăm corecți, pentru că intuiția noastră rareori a dat greş. În orice situație, introvertitul vede ceea ce este ascuns. Pentru că spiritul de observație ne duce în eroare mai rar decât intuiția.

3. Nu ne plac conversațiile despre nimic

Este foarte plictisitor. Eu vreau să ajung la esență. Vreau să discut despre lumea întreagă, despre ceea ce te inspiră, despre cum ai depășit perioadele grele din viaţa ta.

4. Analizăm şi ne gândim la orice

Mă refer la tot. Nu este posibil să se întâmple ceva de la sine fără sens. Trebuie să analizăm prin diferite metode, pentru că creierul este mereu în lucru, iar intuiția ne spune că în această lume trebuie să existe ceva mai mult decât ceea ce observăm. Dacă vedeți o persoană cu privire fixă, probabil este un introvertit care se gândește la ceva minor.

5. Ne încărcăm bateriile doar când suntem singuri

Ne umplem de energie doar atunci când rămânem în singurătate. Orice sărbătoare sau adunare de oameni ne soarbe de puteri, pentru că reacționam la tot ceea ce ne înconjoară.

6. Nu putem explica totul atât de bine cum ne dorim.

Nu pot să vă spun de câte ori am simțit că nu pot explica așa cum văd lucrurile. Pe hârtie pot crea o furtună, însă în acest moment nu voi găsi cuvintele potrivite pentru a-mi susține punctul de vedere. De fapt am ce să spun, însă de cele mai multe ori se întâmplă atunci când e prea târziu să spui ceva.

7. E foarte ușor să ne rănești

Desigur, aceasta nu înseamnă că sunt întotdeauna trist. Înseamnă că dacă cineva îşi va îndrepta privirea critică în direcția mea, voi reacționa de cinci ori mai puternic decât alții.

8. Pentru persoana apropiată voi face totul.

Sunt doar câțiva prieteni cu care mă întâlnesc şi comunic. Îi iubesc pe fiecare dintre ei, însă ca orice introvertit, nu am suficientă răbdare să mențin relațiile cu 4000 de prieteni pe rețelele de socializare.

9. Când spunem ceva, ne referim exact la acest lucru.

Nu promitem ceva, dacă nu suntem siguri că vom putea îndeplini acest lucru. Când spunem ceva, acestea sunt cuvinte bine gândite.

10. Singuri suntem mai buni 

În companiile mari de prieteni, introvertitul întotdeauna îi va permite cuiva să strălucească, iar el se va retrage pe planul secund. Însă în conversații tet-a-tet se va manifesta în toată splendoarea. Şi probabil vei obține de la el mai multă atenție şi susținere.

Autor: Thomas Kuegler – blogger Huffington Post

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!