9 sfaturi prețioase care pot salva căsnicia voastră!

Psihologul Gerald Rogers a scris acest articol în perioada în care el însuși trecea printr-un divorț dificil. “După ce am pierdut femeia pe care o iubeam, iar 16 ani de căsătorie s-au spulberat, iată ce cuvinte aş fi vrut să aud atunci. Probabil ele vor salva căsnicia voastră.”

“Niciodată nu înceta să-i acorzi femeii atenție. Atunci când ai cerut-o de soție, i-ai promis că vei fi omul care îi va proteja inima cu disperare. Aceasta e comoara cea mai de preț care ţi-a fost încredințată. Ea te-a ales pe tine.

Niciodată nu uita că iubirea nu suportă lenea. Ai grijă de inima ta. Așa cum ai promis să-ţi protejezi iubita, cu aceeași vigilență protejează-ţi propria lume. Iubește-te complet, iubește lumea deschis, însă există un loc special în inima ta unde nu ar trebuie să intre nimeni, în afară de soția ta. Lasă acest spațiu să fie întotdeauna pregătit pentru a o accepta. Îndrăgostiți-vă iar şi iar.

Totul este în continuă schimbare în această lume. Nici voi nu mai sunteți cei de la începutul relației, iar peste cinci ani totul va fi diferit. Însă ține minte, ea nu este obligată să rămână cu tine, dacă nu ai grijă de inima ei, ea este liberă să o ofere altcuiva şi atunci nu o vei mai putea întoarce înapoi. Cucerește-o iar şi iar. De fiecare dată, ca prima dată.

Concentrează-te pe ceea ce iubești în femeia ta. Dacă te vei concentra pe greșeli, le vei observa peste tot. Dacă te vei concentra pe ceea ce-ţi place, după o perioadă de timp vei înțelege că te-ai căsătorit cu cea mai minunată femeie din lume. Nu încerca să o schimbi. Sarcina ta e s-o iubești aşa cum este, fără speranțe şi așteptări. Și chiar dacă ea se va schimba, iubește-o la fel, indiferent dacă îţi place sau nu. Asumă-ti responsabilitatea pentru propriile emoții. Soția ta nu este obligată să te facă fericit, la fel cum nu te poate face nefericit.

Doar tu ești responsabil de atitudinea ta pozitivă și atunci aceeași bucurie va pătrunde şi în relația voastră. Dacă ești supărat sau furios, nu da vina pe soția ta. Este ceea ce se întâmplă în interiorul tău, sunt emoțiile și responsabilitatea ta.

Atunci când femeia este supărată, nu încerca să schimbi acest lucru. Sarcina ta este să o îmbrățișezi și să-i spui că este ceva normal. Lasă să ştie că o auzi, că e foarte importantă pentru tine, că eşti cel pe care se poate baza întotdeauna. Firea femeii e schimbătoare ca o furtună, emoțiile cresc, iar apoi se potolesc. Și dacă în această furtună vei rămâne ferm și puternic, ea va putea avea încredere în tine. Nu-ţi fie teamă să arăți ridicol. Zâmbește şi fă-o pe ea să zâmbească.

Oferă-i femeii spațiu. Dacă îţi dorești încredere, ar trebui să fii gata să-i împărtășești totul, chiar şi ceea ce este dificil şi înfricoșător. Ai nevoie de curaj pentru a-i permite femeii să te iubească complet. Aruncă măștile.

Creșteți şi dezvoltați-vă împreună. Găsiți obiective comune şi mișcați-vă în direcția lor. Nu vă concentrați pe bani. Banii – sunt un joc. Faceți astfel încât să fie un joc comun, unde nu veți fi nevoiți să luptați unul cu celălalt. Doar aşa ambii veţi fi învingători.

Învață să ierți. Concentrați-vă pe viitor, nu pe trecut. Greșelile din trecut, nu contează ale cui sunt, vă vor împiedica să mergeți înainte. Iertarea  – este libertate. Întotdeauna alegeți iubirea. Aceasta este unicul sfat de care aveți nevoie. Dacă iubirea este principiul de bază pe care se construiesc deciziile voastre, atunci nimic nu va pune în pericol căsnicia. Dragostea învinge întotdeauna.”

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!