Pleacă, nu-ţi pierde viaţa pentru mine! Nu merită. Nu sunt dușmanul tău, pur şi simplu nu te iubesc!

Să trăiești cu femeia pe care nu o iubești, este mult mai simplu şi confortabil, decât cu cea pentru care ai sentimente de toate culorile curcubeului.

Toate capriciile ei nu te deranjează

Dacă ea vrea un pahar de suc la miez de noapte, mergi liniștit şi-i aduci un pahar cu apă plată, cu conștiință absolut curată. Nu te simți vinovat, atunci când în loc să o asculți ce-ţi spune, tu prinzi cu urechea știrile la televizor. Supărările ei nu te afectează şi în rezultat ea vine prima să se împace. Pentru că împăcarea întotdeauna o caută cel căruia i-au fost afectate mai mult sentimentele. Nu ţi-e frică s-o pierzi şi devii imediat puternic, fără să depinzi de viitorul vostru comun. Ceea ce îţi oferă din nou putere asupra ei, pentru că libertatea ei e arma ta.

Nu eşti dezamăgit

Eșecurile sau greșelile ei nu te afectează. Este viaţa ei. Desigur dacă ea cere ajutor, o vei ajuta. Însă dacă a treia oară va eșua la examene, nu te vei întrista prea mult – astfel va acorda mai multă atenție casei.

Nu eşti gelos

Dacă cineva îi acordă atenție, tu doar îi urmărești rece reacția, “examinându-i” moralitatea. Relația voastră este un amestec ciudat de prietenie. Vă simțiți confortabil împreună, aveți întotdeauna ce discuta, vă certați foarte rar. Iar când vine vorba de sex şi aici totul decurge calm. Demult nu mai aștepți nimic altceva, decât doza pur fiziologică „de plăcere“.

Astfel poţi trăi ani de  zile

Însă uneori te strânge de gât senzația că totul e lipsit de sens, de parcă eşti într-un impas. Oare toată viaţa era pentru aceasta?!

Şi privind-o în ochi ai vrea să-i strigi din toate puterile – oprește-te! Ce faci? Pleacă, nu-ţi pierde viaţa pentru mine! Nu merită. Nu sunt rău, nu sunt dușmanul tău, pur şi simplu nu te iubesc! Nu sunt al tău!…

Însă în ochii ei nu există teamă, nu aude strigătul tău. Ea te crede. Şi tu taci. Să trăiești cu femeia pe care nu o iubești este simplu şi confortabil. “Mă iubești, iubește-mă!”

Sursa