Iubește-te așa cum ești…

Este foarte important să te iubești. Când spun să te iubești nu mă refer la numele, prenumele, jobul sau reflexia care o vezi în oglindă. Să te iubești – înseamnă să apreciezi însăși oportunitatea de percepție. Să apreciezi posibilitatea bucuriei, plăcerii, durerii şi tristeții, să apreciezi oportunitatea de a depune efort și de a te relaxa.

Dacă nu te iubești, nu poţi fi satisfăcut în viaţă, indiferent ce faci. Eşti nefericit şi condamnat să cauți propria fericire şi satisfacție.

Când te iubești nu faci abuz asupra propriului corp, pur şi simplu nu ești interesat în acest lucru. Nu ai nevoie să devii cineva. Sună foarte ciudat, dar este adevărat: pur și simplu nu faci nimic în exces cu corpul tău.

În fiecare moment conștientizezi în interior, în inima ta, că ești bine. Încearcă să te gândești la această mică idee. Să-i dai voie să intre şi să crească în interiorul tău.

Nu ai nevoie să te convingi, să te uiți în oglindă, nu ai nevoie de părerea sau nota cuiva. Deja știi acest lucru, fără îndoială, fără evaluare, fără nici o comparație.

Încearcă să-ţi permiți acest mic gând: tu ești bine. În întregime, complet și irevocabil. Și nu trebuie să obții nimic, să îmbunătățești ceva. Nu ai nevoie să  devii cineva. Deja e totul în regulă. Ce simți? O poți primi sau există o anumită rezistență, judecată, condamnare? Ce te oprește să se întâmple asta? De ce ți-e frică? Studiază-ţi propriile frici, vino în întâmpinarea lor, în caz contrar vor clocoti în interiorul tău.

Când vezi că eşti în regulă şi încetezi să-ţi îmbunătățești sau să-ţi perfecționezi corpul la început fizic apoi şi gândurile, când încetezi să obții – atunci devii imposibil de abuzat, inclusiv şi din exterior. În acest moment nu vei mai cere, nu te vei supăra, nu vei fi gelos, nu vei aștepta, dori, invidia, înfuria, insista, argumenta, răzbuna – toate acestea nu mai sunt necesare. Devii liber de tot gunoiul acesta.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!