Ceea ce cauți cu adevărat, te caută pe tine…

Ceea ce cauți cu adevărat, te caută pe tine. Ceea ce nu cauți cu adevărat – va pleca destul de repede. Mișcarea în lume are loc nu din punctul unde lipsește ceva, ci din punctul prezenței, încrederii şi unde nu există grabă.

Relaxează-te, respiră, deschide larg brațele vieții, azi, acum. Fii blând, compătimitor, iar îndoielile ține-le undeva alături. Totul va veni la tine. Vei simți la gust şi succesul, şi eșecul, şi plăcerea, şi durerea, bucuria enormă şi suferința profundă. Creează un cuib pentru toate aceste fragmente pierdute a infinitului şi vechiului tu. Ai încredere în ceea ce vine și pleacă de la tine. Ai încredere în ceea ce rămâne și nu te părăsește. Ai încredere chiar şi în îndoieli.

Ceea ce cauți cu adevărat, te caută precum și tu cauți – pentru că tu cauți doar în oglindă. Îţi cauți prezența şi niciodată nu ai fost separat de ea. De îndată ce vei găsi – eşti găsit. De îndată ce afli – eşti cunoscător. Accepți acest lucru atât de profund, cât de profund eşti tu însuți.

Abundența – este toată a ta, obținută fără mari eforturi. Este minunea fiecărei respirații, fiecărei bătăi de inimă. Este fiecare senzație ce pulsează şi fiecare înțepătură în corp. Este bucurie, tristețe, explozie de creație. Este o reuniune neașteptată sau o pierdere bruscă. Este o nouă șansă să te întâlnești. O nouă zi din viaţă, care îţi propune să încerci totul. Este prospețimea momentului, dăruit absolut gratis. Este un dar neprețuit oferit ţie. Plin și liniștit te joci cu dorințele apărute şi dispărute, cum se joacă oceanul pe propriile întinderi cu valurile iubite.

Autor: Jeff Foster

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!