Permite-ţi să fii dificilă…

“Fii mai simplă!” – îţi dau sfaturi unii: cel mai des, cei neîntrebați. Şi pot fi înțeleși: cu cât eşti mai simplă, cu atât le este lor mai comod. Poți reacționa la aceste cerințe sau îţi poţi permite să fii dificilă şi să obţii plăcere de la viaţă.

Dacă eşti dificil, cu timpul lumea pentru tine devine multidimensională, se deschide ca frunza de ceai în apa fierbinte.

Ştiţi, parfumul bun când îl miroși pe hârtie, nu miroase la fel ca pe corp, după ureche nu miroase la fel ca pe încheietură, iar seara – nu miroase ca dimineața. Dimineața mai uşor, spre seară mai intens. Şi, în lumea mea fiecare persoană sau obiect, parcă ar fi stropit cu un astfel de parfum. Totul se mișcă, totul își schimbă sensul, gândurile, profunzimea, culoarea şi cu cât mai departe, cu atât devine mai intens. În opinia mea aceasta se numește creștere și maturitate.

Să te maturizezi – ar însemna  să cunoști multe metode de succes de a te împăca cu tine însuti şi cu viaţa.

Să te maturizezi – nu înseamnă să-şi achiziționezi o nouă colecție de pantofi sau să-ţi faci o garderobă nouă. Nu înseamnă să-ţi achiziționezi o mulțime de lucruri noi, ci să obții experiențe noi şi interese pline de pasiune.

Şi experiența – ea se acumulează, dă volum percepțiilor, oferă efect 3-D . Deja ai încercat multe lucruri, ai unele preferințe, atașări – în culori, mirosuri, senzații tactile, stofe pentru tapițarea scaunelor…Da, pentru tine aceste lucruri sunt importante.

Poți sta în holul unui hotel, așteptând pe cineva şi în acest moment să-ţi privești mâna şi împletitura firelor de stofă şi să te bucuri. Să te bucuri de mâncare şi alcool, orașe, arhitectură, locuri, destinații, timpul de afară şi natură, filme şi muzică, comunicare şi prietenii – de tot ce este important. Selectate dintr-o multitudine – gusturile şi plăcerile tale nu te îngreunează, ci din contra, te fac să plutești.

Posibilitățile financiare  îţi pot intensifica toate aceste lucruri, însă nu ţi le pot înlocui

Altceva ar fi fost dacă toate aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat. Undeva ceva ar fi mers prost și nu s-ar fi întâmplat. Și nu ai nici o resursă internă profundă – atașamente mari și mici, iubiri, simpatii, bucurii, gust de viaţă … Posibilitățile financiare pot intensifica toate aceste lucruri, însă nu ţi le pot înlocui.

A fi matur şi dificil – este atunci când ştii să-ţi lingi rănile, să-ţi pudrezi cicatricile sau să le porți cu demnitate ca pe nişte medalii.

Şi, mai sunt greșelile tale, care poate au fost greșeli adevărate sau poate o iubire adevărată. Însă a fi matur şi dificil – este atunci când ştii să-ţi linge rănile, să-ţi pudrezi cicatricile sau să le porți cu demnitate. Şi să simți singurătatea cât mai rar, iar dacă o simți, să nu-ţi fie teamă de ea.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!