Iată de ce trebuie să-ţi răsfeţi bărbatul…

Copilul trebuie răsfățat, pentru ca acesta să simtă iubirea părinților. Femeii trebuie să-i faci complimente – pentru că are nevoie de atenție. Şi cum rămâne cu bărbații? Despre ei nimeni nu spune nimic. Ei deasemenea au nevoie de căldură şi afecțiune nu mai puțin decât femeile şi copiii. E foarte important să fie răsfățați. Iată de ce, ne spune psihologul.

Când le dau femeilor un sfat să-şi răsfețe bărbații deseori aud răspunsul: “Oare fac puține pentru el? Gătesc, spăl, fac ordine. Toate pentru el!”

Dacă, făcând toate aceste lucruri te vei gândi mereu la ele, iar pe deasupra îi vei aduce aminte bărbatului că faci toate acestea, deja nu mai este o atitudine bună, ci victimizare. Şi cine are nevoie de o victimă? Nimeni. Victima nu poate fi acceptată. Orice victimă instinctiv cere să i se spună: “Te-am rugat?” sau “Oare te-ai gândit când te-ai căsătorit?”

Cu cât sacrificiul este mai mare, cu atât mai mult aceasta împovărează bărbatul cu sentimentul de vinovăție. Chiar dacă taci, dar te gândești: “Fac atât de multe pentru el, iar el nu apreciază” aceasta e cea mai scurtă cale spre nicăieri – reproșurile, de la care ţi-e tot mai greu.

În mentalitatea nostră – veșnic suntem pregătiți pentru tot ce este mai rău. De aici şi tensiunea, stresul, anxietatea, nevrozele, bolile.. E timpul ca cel puțin să încerci să faci faţă acestui lucru. E timpul să încetezi să-ţi fie frică să răsfeţi bărbatul. Pentru că  persoana care este răsfăţată acasă, care primește grijă şi căldură – viaţa însăși continuă să o răsfeţe.

Cel care este răsfățat şi mângâiat nu este agresiv sau dur. Este bun, deschis pentru comunicare şi bucurie şi el însuși poate dărui. 

Bărbatul sau copilul răsfățat are de unde să se umple de iubire, bunătate, dispoziție bună. Şi într-un mod absolut firesc îşi poate răsfăța soţia şi copiii, poate face surprize prietenilor, îşi poate susține colegii.

La unii acesta este un talent înnăscut – să aducă în casă iubire şi sărbătoare, unii au învățat aceasta în copilărie – ei nu știu că există şi altfel. Dacă bărbatul este zgârcit la grijă, gingășie, semne de atenție, atunci probabil nu a fost învățat să le dăruiască.  Şi atunci, această sarcină şi-o asumă femeia iubitoare, fără să joace rolul mămicii.

Pentru aceasta ea trebuie să scape de stereotipul: “Îl vei răsfăța prea mult – ţi se va urca în cap”, şi să înțeleagă că a răsfăța înseamnă: să admiri, să arăți interes faţă de ceea ce face, să ai grijă, să răspunzi cererilor. 

Să răsfeţi bărbatul este necesar, nu pentru că acesta este un copil mare, ci pentru că toţi suntem maturi şi nu sunt prea mulţi doritori să aibă grijă de noi. A răsfăța – înseamnă a-ţi exprima iubirea.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!