6 metode efective pentru a soluţiona un conflict

Dacă eşti o persoană drăguță şi pașnică, conflictul ar putea fi pentru tine o adevărată provocare. Nu că oamenii nepoliticoși ar face faţă mai bine conflictelor – ei pur şi simplu obțin mai multă plăcere de la acest proces. Și ce să facă ceilalți? Ne spune Travis Bradberry, co-autorul cărții “Inteligența emoțională 2.0”

Pentru a remedia un conflict şi a nu fi nici agresiv, nici pasiv trebuie să înveți să faci conflictul sănătos. Iată câteva metode:

1. Învață nu doar să taci, dar şi să vorbești.

Evaluează, cât te va costa tăcerea. Uneori e greu să te impui să spui ceva, dacă situația nu este în favoarea ta. Cel mai simplu şi rapid mod de a te motiva să ieși din zona de pasivitate – e să-ţi amintești că dacă nu vei schimba situația, ea se va întoarce împotriva ta.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci – să-ţi muți atenția pe detaliile subiectului discutat și pe aceea cum vrei să vezi această situație ideală.

2. Spune “Şi” în loc de “Însă”

Acest truc simplu imediat face conflictul mai constructiv.

De exemplu, colegul dumneavoastră intenționează să utilizeze o parte semnificativă din buget pentru publicitate și promovare, iar tu ai vrea să angajezi pe cineva competent.

Instinctiv îţi dorești să-i spui: „Văd că dorești să cheltui acești bani pe publicitate, eu însă cred că acum trebuie să angajăm încă o persoană.“

În schimb, spune-i: „Văd că dorești să cheltui acești bani pe publicitate, și cred că acum trebuie să angajăm încă o persoană.“

S-ar părea că diferența este destul de mică. Însă prima frază este construită astfel încât îi transmiți lipsă de respect pentru idea lui, iar a doua prezintă faptele și îl invită la discuții. Partenerul tău va înțelege că lucrezi cu el, nu împotriva lui.

3. Utilizează întrebări

Când îţi exprimi un interes, aceasta nu ar trebui să arate de parcă ai face o gaură în idea adversarului (chiar dacă de fapt este aşa).

De exemplu, aveai de gând să-i spui: „Idea Dvs. nu va funcționa pentru că nu știți cum e organizată echipa noastră de vânzări”. Şi ai dreptate.

Mai bine spune-i: “Cum credeți, echipa noastră de vânzări va fi în măsură, fiind în componența sa actuală, să facă acest lucru?“ Astfel îi vei oferi adversarului posibilitatea de a-i explica modul care şi l-a imaginat.

4.Nu spune “întotdeauna” şi “niciodată”.

Aceste cuvinte fac adversarul imediat să se apere.

În schimb, precizează faptele. Dacă într-adevăr se repetă ceva prea des, spune-i: „Mi se pare că această situație a fost anul trecut.“

5.Pune întrebări până când vei ajunge la esență

Este un lucru foarte important. Rareori înțelegem motivele celuilalt şi ce l-a determinat să ia o decizie sau alta.

Încearcă să înţelegi cauzele. Pune întrebările: “De ce ai decis să faci astfel”, De ce credeţi că aceasta va funcţiona mai bine? Mă puteţi ajuta să înţeleg?”

Chiar dacă nu comunicaţi în mod direct, aceste aspecte contribuie la o înțelegere și încredere mai bună.

6.Obiectând, oferiți o soluţie

Nimănui nu-i place când idea sa este ștearsă.

Construiți dialogul astfel: „Una din probleme pe care o văd este … Dar cred că vom fi în măsură să o soluționăm dacă vom găsi o cale să …“.

Astfel înțelegi adversarul, îi recunoşti idea şi îi arăţi că vrei să lucrați împreună. Iar înțelegerea şi dorința de a coopera – sunt principalii factori care soluționează orice conflict.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!