Regula de bază într-o relație – păstrați distanța!

Aceasta este cea mai importantă regulă din care derivă toate celelalte.

Când un bărbat și o femeie încep o nouă relație, ei sunt un teritoriu neexplorat unul pentru celălalt. Ei se descoperă reciproc și se bucură de fiecare pas făcut în întâmpinare. Mai mult decât atât, ei tind să fie un tot întreg. Însă, cu fiecare pas făcut pentru a se apropia, din relație pleacă ușurința. În iubire, oamenii special caută această oportunitate de a se deschide – pentru ca partenerul să te accepte cu toate neajunsurile.

Deja la aceasta etapă multe relații se destramă, pentru că toți vor să fie iubiți, însă puțini știu să iubească. Este imposibil să accepți altă persoană aşa cum este, dacă nu te poţi accepta pe tine cu toate manifestările tale. De regulă nimeni nu se gândește la aceasta şi apropierea continuă.

Incertitudinea și neliniștea interioară a partenerilor îi împinge tot mai mult unul spre celălalt. Povestea romantică despre a doua jumătate care va veni și-ţi va umple golul din interior – este un vis, despre cum să te ascunzi de propriile frici în brațele altei persoane.

Descriu toate acestea pentru a vă arăta ce forță puternică împinge oamenii să meargă unul spre celălalt. Însă fiecare ar trebui să învețe să depășească această forţă.

Oamenii sunt împinși să meargă unul spre celălalt de către fricile lor. Frica de a fi singur, frica de viaţă, de lumea sa interioară, de responsabilități, de a rămâne fără iubire. Astfel, relațiile îşi pierd repede esența inițială pură şi devin un mod de a evita dificultățile vieții.

Iar pentru relațiile normale, sănătoase această invazie reciprocă nu este necesară. Nu este obligatoriu să ştii totul despre partener, pentru a obține plăcere din comunicare.

Pentru a ţine o persoană lângă tine trebuie să-i oferi libertate. Frica de a pierde persoana apropiată, de cele mai multe ori duce la pierdere. Gelozia, suspiciunile și dorința de a se lega reciproc în lanțuri – fac ca relația să devină greoaie și obositoare.

Tot din cauza acestei apropieri nerestricționate relația are şi alte consecințe negative.

De îndată ce apare senzația că persoana îţi aparține, imediat apare sentimentul fals că ai drepturi asupra acestui om, că poți cere ceva de la el, că îţi este dator cu ceva şi că îl poţi învinui de responsabilitățile neîndeplinite.

Exact din acest moment  se încep supărările, manipularea şi capriciile. Din relaţie treptat pleacă grija, toleranța şi respectul reciproc. Acum poţi să-i strigi din camera vecină: “Hei tu, fă-mi o cafea!”..etc. Ceea ce bărbații şi femeile nu şi-ar fi permis în primele săptămâni de relație, peste șase luni devine o normă.

Da, e greu să-ţi depășești fricile, însă doar aşa poţi construi o relație ușoară, sinceră şi durabilă. Dreptul la libertate naște o legătură specială şi mult mai profundă. Pentru a înțelege acest lucru trebuie să o testezi pe tine însuți.

Încurajează-te şi încearcă – păstrează distanța. Nu vă lipiţi  şi nu vă controlați reciproc. Fii tu însuți, însă nu uita că ai alături o persoană care-ţi este scumpă şi care deasemenea trebuie să rămână ea însăși.

Acest lucru pare complicat şi tensionat, însă doar până când veți simți rezultatul – el chiar merită.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!