Respectă aceste 7 principii de viaţă şi vei trăi fericit!

1.Nimeni nu este atât de ocupat, încât să nu-ţi răspundă la mesaj.

Dacă nu primești un răspuns de la cineva, este pentru că acea persoană nu a vrut intenționat să-ți răspundă. Şi cu cât mai repede te vei opri să găsești scuze oamenilor care nu-ţi acordă suficientă atenție, cu atât mai repede vei fi capabil să te apropii de oameni și situații care fac aceasta.

2.Fiecare persoană pune propriile interese mai presus de cele străine.

Nu contează cât ești de sincer, bun sau grijuliu, omul întotdeauna va fi interesat mai mult de propriile probleme decât de ale tale.

Majoritatea oamenilor o să ia de la tine atât cât le vei permite, de aceea încearcă să stabilești şi să menții limitele maxime admise, pentru a nu permite cuiva să ţi se “urce în cap”. Oamenii puternici nu au frică să spună “nu” atunci când nu-şi doresc să facă ceva, pentru că știu că dacă nu se vor apăra singuri, nimeni nu o va face pentru ei.

3. Niciodată nu-i poți mulțumi pe toți.

Serios, este imposibil să-i mulțumești pe toţi. Întotdeauna se va găsi cineva care-ţi va spune că trăiești greşit sau ai ales calea greșită. Vei fi criticat indiferent ce vei face, de aceea fă ceea ce iubești. Pentru că unicul judecător pe care trebuie să-l asculți – ești tu însuți.

4. Lumea nu este obligată să facă ceva pentru tine.

Poți fi cel mai cool, bun sau inteligent din lume, însă dacă nu vei lucra asupra ta, nu te vei dezvolta, atunci toate aceste calități minunate vor rămâne doar în imaginația ta.

Există 2 opțiuni: Poți pierde toată viaţa plângându-ţi de milă pentru că meriți mai mult, sau poți acționa şi lua de la viaţă totul chiar acum!

5.Îţi găsești scuze.

Poţi pierde toată viaţa plângându-te că nu ai timp, bani, forțe sau resurse pentru a-ţi atinge scopurile. Şi tot ce spui poate fi aşa, însă adevărul este că fiecare persoană de pe acestă planetă are cel puțin o scuză, pentru a nu se mișca spre viaţa pe care şi-o dorește.

Oamenii care obțin tot ce-şi doresc de la viaţă, îşi ignoră scuzele. Ei găsesc metode pentru a-şi depăși limitele, în loc să le deplângă – iată motivul victoriilor lor.

6.Te caracterizează acțiunile, nu gândurile

Poţi sta într-o încăpere închisă totă ziua desenând o lume mai bună, însă până când nu vei ieşi şi nu vei pune în aplicare ceva , toate aceste imaginații nu au sens.

Capacitatea de a  construi planuri mărețe – este un lucru minunat, însă dacă nu este însoțită de acţiuni, ea este inutilă. La urma urmei, poţi spune ceva despre om doar după acțiunile sale, nu după gânduri.

7. Nimeni nu va veni şi nu te va salva de propria viaţă

Toți vrem să credem că persoana visurilor noastre, slujba perfecta sau o surpriză fabuloasă ne așteaptă după colț. Când suntem nemulțumiți de situație, avem speranța irațională că într-un mod miraculos se va ivi un magician și ne va salva de toate problemele.

Adevărul este că în viaţă nu se întâmplă acest lucru. Problemele nu se rezolvă cu bagheta magică, iar dacă vrei să vezi schimbări în viaţă, ar trebui să lucrezi tu însuți asupra lor.

Acest lucru îl cunosc cei mai puternici oameni. Când vin timpuri grele, ei îşi pun armura, se urcă pe calul alb şi se salvează singuri.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!