10 sfaturi importante pentru tații de fete!

Din păcate educația paternă este neglijată de societate, deoarece tradițional prioritar este cea maternă. Şi acest lucru este adevărat, însă există momente cheie de educație a fetei, de care este responsabil tata, iar mama oricât ar încerca nu va putea înlocui tatăl. Deoarece relația fetei cu tata influențează radical formarea viitoarei femei, relațiile cu bărbații şi alegerea partenerului de viaţă.

Iată câteva recomandări pentru tații de fete:

1. Ţine minte, fiica are nevoie de iubirea ta nu mai puțin decât cea a mamei.

De exemplu tău depinde cum îşi va construi relațiile cu bărbații, pe cine va alege ca soț şi respectiv cum se va dezvolta viața ei personală.

2. Trateaz-o cu iubire şi respect pe mama fiicei tale.

Fiica trebuie să vadă un model de iubire şi respect între bărbat şi femeie prin exemplul părinților ei. Astfel, este pusă baza corectă pentru relațiile viitoare cu bărbații.

3.Arată-i încredere

Discutați despre problemele ei, arată-i grijă, fii alături de ea în momentele cruciale, învață să stai deoparte când e necesar, respectă-i alegerea.

4.Arată-i căldură, îmbrăţişeaz-o, spune-i complimente, admir-o, dăruiește-i cadouri, fii sincer.

5.Evită grija excesivă 

Prea multă iubire îi poate forma fetei o dependenţă emoțională puternică faţă de tată, care provoacă nu mai puțin rău, decât lipsa de dragoste părintească.

6.Arată înțelegere şi interes sincer faţă de viaţa ei.

Petreceți timpul împreună (mergeți la teatru, expoziții, concerte, ascultați muzica ei preferată, interesează-te ce hobby-uri are, inspir-o să se dezvolte).

7.Fii strict atunci când este necesar, însă neapărat corect şi înțelept

Pedepsește-o cu dragoste, fără furie, explicându-i acțiunile tale. Niciodată nu-ţi permite să ridici mâna asupra ei.

8.Respectă personalitatea fiicei tale, chiar dacă este încă foarte mică.

9.Fii pozitiv, dezvoltă-i simțul umorului.

10.Fii un exemplu demn de urmat în toate!

Încurajează feminitatea fiicei tale. Nu uita că eşti cel mai important bărbat din viaţa ei. Ea te privește atent şi ia decizii vitale la o vârstă fragedă. Nu pierde copilăria fiicei tale!

În cele din urmă, sper că vei culege cea mai mare recompensă – dragostea și recunoștința ei și cel mai important, o vei vedea o femeie fericită în viitor. Mult noroc!

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!