Cum construiesc femeile inteligente o relație de durată

Întotdeauna mi-a fost dificil cu bărbații. Am fost căsătorită, am divorțat, am avut un “prieten cu privilegii”, un tip “rău”, am avut de multe ori “prima întâlnire”.

De fapt, am pierdut prea mulți ani întâlnindu-mă cu bărbații nepotriviți, făcând lucrurile greşit, având sentimente greșite faţă de sine.

Însă cel mai ciudat este faptul, că nu sunt o femeie slabă sau proastă. Sunt inteligentă, frumoasă, amuzantă şi draguță. Am mulți prieteni, un loc de muncă bun şi o locuință. Am multe reușite în viaţă, atunci de ce sunt atât de ghinionistă în dragoste?

Pentru a afla răspunsul la această întrebare mi-au trebuit vreo 10 ani, mulți litri vin şi tone de înghețată pentru a înțelege că femeile inteligente pot fi prostuțe în dragoste. Ceea ce este important în dragoste – nu întotdeauna este important în carieră sau relațiile de prietenie. Și imediat ce mi-am dat seama care este diferența și ce este cu adevărat important, am fost capabilă să găsesc un bărbat care este cu mine şi astăzi. Dacă povestea mea ţi se pare familiară, iată câteva sfaturi despre cum să-ţi găsești bărbatul tău:

– Nu încerca să-l schimbi

Eu însă întotdeauna încercam să-l corectez, să-l schimb, să-l salvez, să-l îmblânzesc. Bărbatul nu este încă o sarcină pe care o ai la muncă – el este capabil să ia decizii singur, el ştie ce să facă într-o situație sau alta. Oricât de mult nu vei dori să controlezi totul, acest lucru nu-ţi stă în puteri. Este doar o pierdere de timp.

Cu bărbații, nu ar trebui să cauți probleme de rezolvat,  trebuie să plutești după flux. Dacă totul se întâmplă în mod firesc, calm, ușor, confortabil – atunci mergeți în direcția bună.

– Tu eşti Regina

În energia ta feminină ar trebui să fii ca regina stupului de albini. Eşti în centru, eşti calmă, eşti cea care primește totul. Bărbatul în viaţa ta – sunt albinele lucrătoare: oferă, aduc, îngrijesc. Ele roiesc în jurul tău încercând să-ţi facă pe plac, iar tu pentru aceasta îl prețuiești, îl ajuți să crească şi să se dezvolte.

Nu-ți fie teamă să fii slabă și vulnerabilă.

Indiferent cât de puternică și inteligentă eşti, fii blândă și deschisă cu bărbatul tău. El vrea să simtă că eşti în siguranță cu el și că poţi fi sinceră,

Arată-i că îți pasă.

Faptul că bărbații aproape niciodată nu-şi împărtășesc sentimentele, nu înseamnă că nu le au. Doar fă-l să se simtă confortabil și în siguranță lângă tine, să-i spui că îţi pasă de sentimentele lui.

Nu-ți fie teamă să-ţi arăţi sentimentele.

Femeia inteligentă – este o femeie deschisă. Exprimă tot ceea ce simți – şi bune, și rele. Nu ar trebui să fii un mister. Bărbatul nu vrea să ghicească ce este problemă ai, atunci când spui pe un ton nervos: „Nimic“.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!