3 Exerciții pentru a putea să te calmezi

1.Creează-ţi în interior un gol

Concentrează-te pe ceea ce se întâmplă cu tine “aici şi acum”. Aceasta te va ajuta să-ţi găsești echilibrul interior, să nu mai analizezi trecutul şi să construiești viitorul incert.

Pentru aceasta încearcă să te relaxezi, respiră liniștit pe nas, îndreaptă spatele, lasă mâinile şi încearcă să nu încordezi gâtul. Pentru a relaxa mușchii feţei fă grimase. În cap îţi vin gândurile obișnuite, însă încearcă să nu te oprești la ele. Acum ai nevoie să te concentrezi pe trei nivele:

-corporal (să relaxezi mușchii),

-mintal (vei avea gânduri nu atât de grele)

-emoţional (anxietatea încă persistă, însă nu este atât de apăsătoare).

A doua etapă: încearcă să te concentrezi pe o piatră pe care o ai adusă de la mare. Concentrează-te pe culoarea, forma şi mărimea ei. Pipăie conturul, simte-i forma şi suprafața netedă șlefuită de apă, simte-o cum se încălzește în mâini.

După aceasta vei simți o ușurință în interior, fără emoții şi gânduri.

2.Privește frica “în ochi”

Frica, ca şi o busolă, indică unde şi la ce trebuie să acorzi atenție, pentru ca viaţa ta să devină mai bună. De aceea, ea trebuie privită “în ochi”, deşi acest lucru nu este uşor.

Pune-ţi întrebarea: Ce te sperie cel mai mult? De ce este legată această frică pe care o ai? Ce se va întâmpla dacă situația este inevitabilă? Vei putea oare face faţă situației? Şi dacă da, ce anume vei face?

3.Gândește pozitiv

E foarte important să înveți să vezi mai mult partea bună a lucrurilor, decât cea rea. Dacă nu vei mai pierde forțe pentru a depăși lucrurile negative, le vei păstra pentru a acționa. Astfel, vei fi capabil să depășești cel mai mare obstacol în calea spre bunăstarea ta interioară – sentimentul de frică în toate formele sale: frica în faţa altor oameni sau faţă te tine însuti, în faţa viitorului incert sau un posibil eșec. Fă un pas decisiv şi apelează la vizualizare – iţi imaginezi cel mai bun rezultat.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!