15 motive pentru care alţi oameni nu te respectă

Vrei să le faci tuturor pe plac. Îl ierţi repede pe cel care te-a supărat. Eşti o persoană bună, chiar prea bună. Atunci de ce cei din jur nu te respectă?

Iată câteva motive:

1.Eşti ca un magnet pentru cei care se joacă de-a puterea.

Atragi doar narcisiștii şi egoiștii pentru că te laşi folosită. Comportamentul victimei pentru tine e mai confortabil, de aceea Universul continuă să-ţi ofere ceea ce ceri.

2.Crezi că persoana de lângă tine simte şi gândește ca tine

Scopul tău în relație este unul inocent şi curat: să iubești, să ajuți, să protejezi. De aceea, crezi sincer (şi eronat!) că toți din jur au aceleași scopuri ca şi tine. Însă nu, în lume există oameni egoiști şi vicleni. Tu însă continui să ignori semnalele de alarmă.

3.Nu poţi lua singură decizii.

Îi întrebi pe alții dacă e bine, ceea ce ţi-au făcut. Cauți un compromis şi un consens înainte de a face ceva în folosul tău. Crezi, că până nu vei avea confirmarea cuiva, nu vei putea lua nicio decizie. De fapt, aceasta se numește neputință.

4.Nu-ţi dai seama când eşti atacată.

Nu erai respectată în copilărie şi de atunci prea puține s-au schimbat. Atâta timp cât situația nu depășește toate granițele posibile, o consideri normală. Apoi se pare că e prea târziu.

El este mereu stresat, supărat, sarcastic, obosit … Toate acestea sunt semne că partenerul tău este din categoria oamenilor „toxici“, dar dacă stă încă cu tine, mai este şi un semn că nu există granițe sau demult au fost depășite. Haosul apare atunci când într-o relație nu există limite.

5. Ierţi imediat

Când în sfârșit ai înțeles că oamenii nu te respectă, te gândești: “Probabil nu a vrut” şi imediat îl ierți sau doar îl convingi că ceea ce a făcut este rău.

Greșeala pe care o faci: în loc să te aperi, îi înveți bunele maniere.

6. Alegi între relație şi sentimentul de demnitate.

Îţi dorești iubire. E o dorință sănătoasă. Însă nu vrei nici un minut să fii singură şi îţi protejezi relația cedând multe.

7.Îi convingi pe alții că valorezi ceva, în loc să acționezi.

Le aminteşti tuturor ce soție sau prietenă bună eşti, cât de multă grijă ai de ei. Este greșeala de bază în relațiile codependente: încercând să schimbi ceea ce oamenii cred despre tine, în loc să ai grijă de tine. Lucru care nu funcţionează.

Unicul mod de a-i arăta altuia că valorezi ceva – e să crezi tu însuți că valorezi ceva. Când îţi cunoști valoarea, nu trebuie să demonstrezi nimic.

8.Crezi că cel care te iubește, niciodată nu te va răni.

Vezi lumea plină de oameni buni şi nici nu-ţi trece prin minte că cel care te iubește, ar putea să-ţi facă rău intenționat.  Trăiești în lumea poveștilor şi fanteziilor, care la un moment dat, dintr-un motiv necunoscut ţie, se transformă în lumea coșmarurilor. Nu cunoști un adevăr simplu: faptul că dacă iubești pe cineva cu toată inima, nu-ţi garantează că el se va comporta cu tine frumos.

9.Nu știi cum arată respectul.

Ţi se pare că trebuie să trăiești pentru a găsi iubirea, în ciuda tuturor greșelilor pe care le-ai făcut. Ideea că poți ajunge într-o relație unde eşti respectată, fără să faci ceva îţi este străină.

10.Ţi-e teamă să fii singură

Pentru că crezi că relația cu cineva este mai importantă decât relația cu tine însuți. Când erai mică credeai că vei muri fără iubire. Continui să trăieşti cu această poveste veche şi nu înțelegi că de atunci multe s-au schimbat. Nu ştii că în acel moment când nu-i vei mai permite altei persoane să-ţi controleze emoțiile, va veni liniștea sufletească.

11.Nu te simți confortabil într-o relație unde există egalitate.

Trebuie întotdeauna să oferi. Doar aşa simți că ai o anumită valoare.

12.Te simți vinovată atunci când nu poţi oferi totul.

13.Nu stabilești limite

Pentru că nu ştii cum să o faci; nu vrei ca lucrurile să se complice în relație, nu ştii ce ai vrea, nici nu te gândești la aceasta; vrei să-l mulțumești pe celălalt.

14.Eşti o persoană empatică

Când cineva te jigneşte te simţi incomod pentru acea persoană. Îţi asumi responsabilitatea pentru sentimentele altora chiar şi atunci când îţi sunt rănite ale tale. Aceasta este calea spre paradis, însă ea duce direct în iad.

15.Automat crezi că toţi au dreptate, iar tu ai greşit.

Deoarece primul gând care îţi vine în minte atunci când cineva te jignește este: “Cred că m-am înșelat. Ce am făcut greșit? ”

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!