Decât să aștepți ceva sau pe cineva, mai bine pleacă! Întoarce-te în căsuța ta interioară, la tine…

Ești într-o relație. Orice contact apropiat cu o altă persoană – este o relație. Chiar şi cea fără obligații. Lipsa de obligații reciproce – nu este lipsă de respect, de tact sau de atenție la nevoile celeilalte persoane. Orice relație între oameni se bazează pe faptul că ești conștient de interesele tale și recunoști interesele altuia.

Dacă vei ține cont doar de satisfacerea necesitaților tale, atunci vei deveni un manipulator, până vei ajunge la abuz. Dacă nu vei ţine cont de necesitățile tale, ci vei fi preocupat doar ca celuilalt să-i fie bine, atunci vei deveni o victimă. Acestea sunt toate opțiunile într-o relație dependentă.

Relația sănătoasă presupune ca interesele ambelor părţi să fie satisfăcute.

Dacă începi să aștepți, dacă te atașezi cu gândurile de cel care trebuie să-ţi rezolve conflictul intern – mai bine pleacă.

Tu scrii un mesaj, două, trei. Iar ca răspuns obții – tăcerea. Sau răspunsul va veni după al cincilea mesaj, după care din nou va fi tăcerea.

Aștepți cererea în căsătorie. El ţi-a promis. Apoi tace, fără explicații. Nu-i poţi ajunge la inimă. Nu vă puteți pune de acord.

Simți că te înșală. Sunt fapte, iar el fuge de dialog direct. Şi încă multe situații în care simți că s-a început o așteptare chinuitoare.

Încheie această relație. Include-ţi voinţa şi pune punct. Probabil dacă ai reușit să te atașezi, îţi va fi dureros. Însă dacă vei rămâne, durerea va crește. Dacă ai nevoie de ajutor şi suport mergi la un specialist.

Dacă începi să-i găsești scuze, să ştii că deja ţi-ai lipit ceva murdar la inimă. Dacă începi să găsești scuze tăcerii tale, să știi că ţii cealaltă parte a firului.

Fiecare din noi în adâncul sufletului ştie că întotdeauna va găsi câteva cuvinte pentru cel care ne este cu adevărat scump. Pot exista încă câteva nuanțe…

Să presupunem că el este în depresie. Nicio acțiune sau inacțiune de-a ta nu va schimba nimic. Depresia nu are semne speculative, ci destul de reale: somnolentă, greutate, anxietate, dureri de cap, musculare etc…Doar îi poți recomanda un medic şi insista să meargă la el. Însă alegerea întotdeauna o face omul.

Sau în relație a venit o criză. Este normal. Toate relațiile au cicluri: puternic, mult, aproape, de abia-de abia, puțin, departe. Poţi să nu coincizi în aceste etape cu partenerul tău. El se îndepărtează, tu nu eşti de acord. El din nou se îndepărtează, tu alergi din urmă, îl ajungi, îl scoți din gaură. El pleacă şi te trage după sine. Eliberează firul şi oprește-te din această cursă.

Dacă ai ajuns să aștepți ceva sau pe cineva, mai bine pleacă! Întoarce-te în căsuța ta interioară, la tine… Aceasta întotdeauna ajută la normalizarea relațiilor.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!