Dacă omul modern ar cunoaște aceste 7 etape ale relației, multe divorțuri ar putea fi evitate!

Fiecare din noi îşi alege partenerul de viaţă şi fiecare din noi crede că iubirea adevărată e cea de la începutul relației. Însă odată ce romantismul dispare şi ochelarii “roz” cad, partenerii se confruntă cu primele greutăți, primele încercări ale relației, iar cineva consideră că iubirea a trecut.

Fidelitatea şi răbdarea – sunt principalele calități ale iubirii. Iar dacă aţi decis că în relația voastră “iubirea s-a terminat”, fiţi siguri, ea nici nu a început.

Aceste 7 etape ale relației îţi vor demonstra că iubirea adevărată vine cu timpul:

1.Etapa îndrăgostirii

Această etapă durează aproximativ 18 luni. Bărbații şi femeile se îndrăgostesc, hormonii “dansează” şi ei văd totul în “roz”. În această etapă totul ţi se pare perfect la partener. Ei se simt de parcă sunt amețiți. Dar nu ar trebui să te grăbești cu decizii serioase, pentru că mai devreme sau mai târziu amețeala trece şi lucrurile revin la locul lor.

2.Etapa suprasaturării

La această etapă începi să privești treaz şi parteneru, şi relația, multe sentimente se potolesc, treptat vă deprindeți unul cu celălalt. În consecință comportamentul se schimbă – ambii parteneri se comportă mult mai relaxat şi firesc.

3.Etapa dezgustului

Etapa care nu poate fi evitată în orice relație pe termen lung. Certurile şi reproșurile sunt caracteristice acestei etape. Vi se pare că cel mai simplu mod de a le evita – este despărțirea sau divorțul. Despărțindu-vă, peste o perioadă de timp veți intra în etapa îndrăgostirii cu o altă persoană, trecând din nou toate etapele, până veți ajunge la aceasta.

4.Etapa răbdării

La această etapă partenerii dobândesc înțelepciune. Certurile nu mai sunt atât de dramatice, pentru că ambii parteneri înțeleg că cearta se termina, iar relația trebuie să continuie. Dacă ambii parteneri fac totul pentru a-şi dezvolta răbdarea, cu timpul vine înțelepciunea.

5.Etapa respectului şi obligațiunilor

Aceasta este prima etapă a iubirii adevărate, deoarece până acum nu a existat iubire. Partenerii încep să-şi înțeleagă obligațiunile, gândindu-se nu la ceea ce îi datorează partenerul, ci la ceea ce ar putea face şi ce ar putea să-i ofere persoanei iubite.

6.Etapa prieteniei

La această etapă partenerii devin foarte apropiați. Au încredere absolută unul în celălalt. Etapa prieteniei deschide calea către adevărata iubire.

7. Etapa iubirii adevărate

Spre iubirea adevărată oamenii fac o cale foarte lungă, trecând împreună prin situații şi etape complicate ale vieții. IUBIREA ADEVĂRATĂ – nu cade din cer, aşa cum consideră mulți oameni. Pentru iubirea adevărată, matură – omul trebuie să crească, să renunțe la prejudecăți şi egoism.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!