3 calități esențiale pe care le au doar femeile şi bărbații puternici

“Femeia puternică în realitate ar vrea să fie slabă. Ea visează să fie după bărbatul său – ca după  un zid. Femeia vrea ca bărbatul s-o protejeze, indiferent cât de puternică este”

“Ce înseamnă a fi un om puternic?”

Cred că aceasta este persoana capabilă să ia decizii, să le realizeze și să fie responsabilă de consecințe. O formulă din trei componente: decizie, acțiune, responsabilitate.

Şi aceste componente nu depind de gen: “femeia puternică” în acest context nu se deosebește cu nimic de “bărbatul puternic.“

O persoană puternică îşi caută un partener, nu un stăpân, iar în partener caută sprijin, nu protecție.

Cui îi oferim protecție? Celor mai slabi care nu se pot proteja singuri: femei, copii, bătrâni. Această sarcină este una nobilă și foarte importantă pentru identitatea masculină.

În lumea noastră, unde mintea şi rezistența la situațiile dificile ale vieţii sunt mai importante decât puterea fizică, pe primul plan apare suportul.

Ce este suportul? Este dorința de a împărtăși resursele tale cu o altă persoană, astfel încât ea să poată continua să lupte într-un moment dificil. Suportul ţi se oferă atunci când cineva crede în tine, crede că te vei descurca.

Suportul oferit de bărbat pentru femeie – este posibilitatea de a fi acea persoană la care poţi veni şi te poţi “încălzi”. Unde poţi auzi cuvinte care îţi inspiră încredere. Unde poţi fi convinsă că ai spatele acoperit și te poți întoarce din nou la lume – imensă, interesantă și înfricoșătoare în același timp. Și femeile sprijină bărbații – acest lucru, deasemenea, este spatele acoperit, încrederea că îţi poţi linge rănile, îţi poţi restabili puterea. Și mai departe poţi merge singur.

Femeile, care îl caută pe cel care ar putea să ia decizii în locul lor, care şi-ar asuma responsabilitatea pentru ele – aceste femei sunt gata să-şi recunoască imaturitatea, să ia rolul unui copil. Şi în această situație este ciudat să aștepți de la bărbat respect – pentru că slăbiciunea nu se respectă. Femeile slabe care au ales slăbiciunea ca principiu de viaţă – sunt protejate, ocrotite, de ele au grijă – însă nu sunt respectate.

Bărbații care afirmă că: “din cauza ta, toate îmi merg prost” sau “dacă nu te-ai fi implicat, totul în familie ar fi fost altfel” – la fel, îşi recunosc neputința şi iresponsabilitatea. Şi, deasemenea, sunt lipsiți de respect din partea femeii.

Un om puternic care s-a lovit cu o situație pe care nu o poate controla singur, cere ajutor şi susținere. Dar nu protecție. Şi această regulă, din nou, nu are diferențe de gen.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!