Femeia singură de calitate superioară…

Ea – are o siluetă suplă, talie subțire, piele fină şi un bronz perfect adus din zonele sudice...Ea nu-şi dorește bani de la bărbați, pentru că are un loc de muncă prestigios, propriul apartament şi un caracter de vis. Totul pare ideal? Însă ştii care-i problema?

…Ea are 35 de ani şi nu vrea să se căsătorească.

Ce nu este în regulă la ea? – Se vor întreba cei din jur. Şi niciodată nu vor afla adevărul.

El – are un venit bun, afacerea proprie, automobil. Are un exterior plăcut, merge la sala de sport, iar când îşi scoate tricoul fetele înnebunesc după el. Toate roiesc în jurul lui, încercând să-l atragă în mrejele căsătoriei, iar el merge…în cluburile de noapte cu prietenii şi le spune tuturor că nu este pregătit să creeze o familie.

Aţi observat că cel mai des rămân necăsătoriți oamenii inteligenți, frumoși şi bogaţi de ambele sexe?  Benevol şi absolut conștient ei refuză să-şi caute un partener? Sau o fac, dar nu cu prea mult entuziasm. Eu îi numesc singuraticii din liga superioară.

Ce s-a întâmplat în ultimele decenii? Ce evenimente au întors mersul firesc al lucrurilor  cu susul în jos? De ce acești oameni din liga superioară nu vor să se căsătorească? Iată cum văd eu lucrurile:

– Vârsta complicată

Tendința de a amâna căsătoria pentru timpurile când studiile vor fi finisate, cariera de succes, iar ipoteca plătită, a făcut cu noi o glumă rea. Oamenii nu se mai căsătoresc tineri ca înainte, ci maturi. Aceștia sunt oameni cu obiceiuri complet formate, pe care nu vor să le sacrifice. Cu trecerea anilor, e tot mai greu să găsești loc pentru încă un om în viața ta deja formată.

– Capitalismul – cel mai bun contraceptiv.

Societatea în care există atât de multe plăceri, face familia inutilă, plină de poveri. Iată de exemplu, unde putea să meargă 25-30 de ani în urmă o femeie singură? Poate într-un club, la dansuri. Iar acum, orașul în fiecare seară deschide mii de uşi cu plăceri. Cafenele, baruri, restaurante, cinema, petreceri în cluburi, călătorii. Viaţa nocturnă clocotește. Viaţa, care e condusă de cei singuri. Ei bine, poate uneori se cuplează, dar doar ca să se despartă dimineața. De secole, cel mai puternic stimulator pentru a te căsători era plăcerea sexuală. Astăzi, viața sexuală a unei persoane singure, poate fi mult mai plină decât cea a unui om căsătorit.

– În goana după ideal.

Ştiţi, de ce cei mai buni rămân singuri? Pentru că aceştia sunt mereu în goana după ideal. Îşi aduc la un nivel ideal cariera, corpul, bunăstarea materială. Şi nu înțeleg de ce nu reușesc în relații. Iar motivul este foarte simplu. Pentru căsătorie nu trebuie să corespunzi idealului. Pentru căsătorie este important compromisul. Cu cât omul tinde să atingă idealul, cu atât îi este mai greu. Pentru că din obișnuință se va “mânca” nu doar pe sine, ci şi pe partener. “Nu ai pus unde trebuia. Nu ai făcut bine. Corpul nu e perfect. Hai, perfecționează-te, ține pasul. Corespunzi!” Însă dragilor, căsătoria nu e despre a obține şi a corespunde. Căsătoria e despre acceptare!

Știți care este adevărul trist al zilelor noastre? Adevărul e că mulți oameni frumoși, de succes şi buni din toate punctele de vedere, vor rămâne singuri.  Nu încercați să găsiți motivul – el pur şi simplu nu există. Ei sunt în clubul lor, pe unda lor. În clubul singuraticilor, din liga superioară…

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!