Scrisoare adresată celor care nu înțeleg de ce nu-mi iubesc mama

upset

Deseori aud povești despre copii nerecunoscători care uită de părinți. Însă, de multe ori, părinții sunt vinovați pentru faptul că copiii adulți nu doresc să comunice cu ei. Autoarea scrisorii cere să nu fie judecată, ci să încercați să o înțelegeți.

“În fiecare an de Ziua Mamei, fiii şi fiicele vin cu flori şi cadouri la mame. Se adună toată familia să-i aducă mamei mulțumiri pentru iubire, susținere şi răbdare. Se pare că în această zi e imposibil să nu-ţi feliciți mama, însă eu nu fac acest lucru. Ea mi-a transformat viaţa într-un infern.

Mama rareori mă pedepsea fizic, era prea inteligentă pentru asta. Aparent în familia noastră totul era bine. Însă luni întregi nu mă observa, deși acum neagă acest lucru. Îmi spune că s-a comportat cu toţi copiii şi nepoții la fel. Insistă că eu am inventat totul.

Se pare că toţi în jur sunt convinși că o femeie iubitoare care a născut un copil, simte pentru el iubire şi o poate exprima. Din cauza acestei convingeri, copiii pe care mamele nu-i iubesc, suferă dublu. Nu le ajunge căldura şi iubirea maternă. Unii din ei nu se pot recupera o viaţă întreagă de la această traumă: încearcă să înțeleagă de ce au fost lipsiți de iubirea maternă, însă nu găsesc răspunsul. Şi totul din cauza stereotipurilor impuse de societate.

Copiii care cresc fără iubirea maternă, nici măcar nu pot cere ajutor. Din când în când, în prezența străinilor mamele devin dintr-o dată atât de blânde. De pe buzele lor zboară cuvinte de încurajare și iubire, deloc tipice pentru ele.  Și, uneori, credem în sinceritatea mamelor. Fiecare copil visează că mama lui în cele din urmă îl va accepta și îl va iubi. Dar, de îndată ce ne relaxăm, totul începe din nou: manipularea, critica, ignorarea.

Trist este şi faptul că toate femeile care au născut copiii se consideră mame iubitoare. În realitate, multe dintre ele doar controlează copiii şi nu-i iubesc deloc. Dintr-o parte pot părea iubitoare şi grijulii, însă când rămân singure cu copiii, devin critice şi pline de sarcasm.

În public aceste femei sunt atât de dulci și fermecătoare, încât cei din jur se întreabă de ce copiii nu-şi doresc să comunice cu aceste mame “minunate”. Aceste mame – sunt actrițe talentate. Joacă excelent rolul de victimă. Cu lacrimi în ochi, se plâng prietenilor și familiei ce copiii duri au.

Mulţi ani am fost criticată că mă comport rău cu mama. Dar gata, ajunge. În această zi a mamelor totul va fi diferit. Îmi voi invita copiii iubiți la prânz. Dacă vor avea posibilitate, vor veni. Dacă vor fi ocupați, vom vorbi la telefon. Şi în această zi nu o voi suna pe mama şi nici nu mă voi simți vinovată. Relația noastră problematică influențează negativ copiii mei, pe care ea, deasemenea încearcă să-i manipuleze. Ei sunt prea tineri, încearcă să fie amabili, însă simt falsitate în relație şi încearcă să evite comunicarea cu bunica. Ea vede acest lucru şi este furioasă.

Dacă ai avut norocul să ai o mamă iubitoare, felicit-o cu acestă sărbătoare minunată. Fă-o cu dragoste şi recunoștință. Însă nu judecați oamenii care vorbesc despre mamele lor fără emoții şi iubire, ei nu au nicio vină. Dimpotrivă, acești oameni au crescut fără iubirea şi grija pe care voi aţi avut-o din abundență.”

Sursa: The Guardian

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!