“Educarea cu centura” – cum este afectat psihicul femeii la maturitate?

Tatăl este pentru copil întruchiparea puterii, tăriei, iar pentru fetiţă – mai este şi primul bărbat din viaţa ei. Este cel de la care fata îşi dorește să audă că e “prințesă”.

Ce se întâmplă dacă tatăl îşi agresează fizic şi moral fiica?

În acest caz nu-i rămâne decât să se apere. Primul lucru pe care îl poate face este să fugă. Mai întâi la mama. Dar cum se va comporta aceasta? O va proteja, ori o va respinge? Un comportament sănătos al mamei ar fi să-i spună soțului: “Nu îndrăzni să bați copilul!” sau să-şi ia copilul şi să fugă din casă, dacă e beat şi agresiv.

“Educarea” cu centura – este violența fizică care încalcă integritatea fizică a pielii și a țesuturilor moi ale copilului. Chiar şi demonstrația centurii – este violență: copilul îşi va crea o imagine de groază, atunci când va fi lovit pe corp cu această centură. Frica va transforma tatăl într-un monstru, iar pe fiică – în victimă. „Supunerea“, va fi din cauza fricii și nu pentru că copilul a înțeles situația. Aceasta nu e educație, ci “dresare”!

Pentru fetița mică tata e practic Dumnezeu, puternic, care știe şi poate totul. Tata e sprijinul de încredere la care visează femeia în viitor, căutându-l în alți bărbați.

Ce fel de relații poate avea în viitor fetiţa agresată?

Dacă în copilărie iubirea a fost dureroasă, persoana se va întâlni cu “iubirea dureroasă” şi în viaţa adultă. Ori pentru că nu cunoaște altceva, ori pentru a “depăși” situația şi a obține o altfel de iubire. A treia opțiune poate fi – să evite în general relațiile de iubire.

Cum va fi partenerul femeii pe care tata în copilărie a educat-o cu centura?

Sunt două scenarii: ori va fi ca tata: dominator şi agresiv, ori unul care nu prezintă nimic, care nu te atinge nici cu un deget. Al doilea scenariu e destul de înșelător. La exterior nu este agresiv, însă acest partener poate manifesta agresiune pasivă: bani nu prea câștigă, îi place să stea acasă, să bea, să tachineze, să devalorizeze. Acest tip de partener deasemenea o “pedepsește” doar că nu într-un mod direct.

Legătura dintre violența fizică și sexualitate

Cureaua de cele mai multe ori cade pe partea inferioară a spatelui. În rezultat fetița va simți rușine din cauza dezgolirii şi în același timp excitare. Cum poate influența aceasta în viitor preferințele ei sexuale şi emoționale?

“Iubirea – este atât de dureroasă!” În viitor ea va aștepta de la bărbați trădare – şi cel mai probabil aceștia o vor trăda. Pentru că va căuta bărbați exact ca tata.

Respectul de sine

“Sunt rea”, “Nu sunt suficient de bună pentru tata..”  Poate o astfel de femeie să pretindă la un partener destoinic? Poate fi oare încrezătoare în sine? Are dreptul la greșeală, dacă tata la orice eșec era atât de nemulțumit, încât punea mână pe centură?

Prin ce trebuie să treacă ea pentru a spune: “Pot iubi, pot fi iubită. Sunt în regulă. Sunt suficient de bună.  Sunt femeie demnă de respect. Prin ce trebuie să treacă pentru a-şi întoarce puterea feminină?

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!